Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Monka 22:06, 26 cze 2017

Zana napisał(a)
Migaweczki z przechowalnika

Aniu jak to są zdjęcia z przechowalnika to ja wymiękam , chcę u siebie takie rabaty
Makao_J 22:12, 26 cze 2017

Piękne widoki. Carex Montana też mi się podoba. Jeśli kiedyś się na niego natknę to sobie kupię jako dodatek do rabat różanych.

Tawułki stoją na baczność - super wyglądają.

60 cm Lawender - ładny wynik. Może się zmieszczą w tej mojej donicy przy tarasowej
MirellaB 22:29, 26 cze 2017

Zdjęcia robisz piękne. Jordan fajnie się prezentuje
Zana 22:49, 26 cze 2017

Monika parę stron wcześniej podawałam Jolance przepis na przechowalnik. W tych migawkach całe czary mary to ujęcia pod słońce. Zdjęć nie obrabiam, co najwyżej coś rozjaśnię lub przyciemnię.

Aniu carex montana Raureif jest niższy od normalnego carex montana. I nie jest czysto zielony, ma jasny paseczek.
LI do donicy to się raczej zmieszczą, ale myślisz że z zimowaniem będzie ok?

Tu jest zdjęcie, na którym widać krzaczek w całości, trawka to molinia variegata

Mirelka noooo, tak wychodzi z tymi zdjęciami

Na dobranoc cmok od Minervy

Makao_J 23:01, 26 cze 2017

Kiedyś miałam różę w tej donicy i zimowała bez problemu. Obecnie mam tam wsadzoną ścianę z cisa więc osłonięte by były dodatkowo od wiatrów.
Na razie muszę poobserwować te Twoje róże i zobaczyć jak sprawują się przez cały okres letni. Tzn. jak długą przerwę mają między kwitnięciami i czy w ogóle mają albo czy łysieją - bo moja wcześniejsza róża w tej donicy łysiała i wyglądał kiepsko dlatego ją przesadziłam.
Zana 23:05, 26 cze 2017

Aniu będę relacjonować jak się LI sprawują
Gruszka_na_w... 23:06, 26 cze 2017

Przechowalnik świetnie się prezentuje. Rabata z murkiem i szałwią wygląda uroczo.
Kolorem różanych pączków się nie przejmuj. One w trakcie kwitnienia kilkakrotnie potrafią zmienić odcień.
Miałabym olbrzymią trudność w wyjeżdżaniu z Twojego ogrodu, nawet po obietnicy, że za tydzień tam wrócę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao_J 23:10, 26 cze 2017

Dzięki.
natka098 23:18, 26 cze 2017

Twoje zdjęcia będą mi się po nocach śniły
paulina_ns 07:06, 27 cze 2017

Zana napisał(a)
Paulinka to Nikon D7200. Lavender polecam Ci wziąć dla efektu przynajmniej ze trzy krzaczki, co do męża to śmiało zwal wszystko na mnie.

Tak właśnie myślałam o kilku sztukach, bo w sumie będzie to kolejna różanka, ale tym razem z gatunkowo jednymi różami i duża ilością traw tylko jakich? Muszę jeszcze pomyśleć zanim się za nią zabiorę.

A co do męża jeszcze przedwczoraj mu mówiłam,że już z tyłu w ogrodzie nic nie robię, bo wszystko mam skończone - nie uwierzył i jak widać nawet dobrze