Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 18:46, 11 lip 2017

Moje ogrodowe w podobnym stadium są choć u jednej zauważyłam pąk kwiatowy. Wnioskuję że może jednak zakwitnie

Romantyczny taras cudny. Właśnie takie latarnie chcę u siebie przed altaną postawić. Nawet mam zgodę eMa
Zana 18:47, 11 lip 2017

Sporobolusy piękne są, ale pod hortensjami za delikatne, zbyt zwiewne

UrsaMaior 18:55, 11 lip 2017

Niech Cię gęś kopnie nooo Kiedy moje takie będą?
Zana 18:56, 11 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Moje ogrodowe w podobnym stadium są choć u jednej zauważyłam pąk kwiatowy. Wnioskuję że może jednak zakwitnie

Romantyczny taras cudny. Właśnie takie latarnie chcę u siebie przed altaną postawić. Nawet mam zgodę eMa

Świece tworzą magiczny nastrój. Gdybym miała ogród przy domu poustawiałabym takie lampiony w kilku miejscach.

Te ogrodówki chyba pożegnam, z żalem, bo jednego roku pięknie kwitły, ale cierpliwość ma się kończy. Zamienię może na Lime Rickey, którą testuję. Jeszcze nie zachwyca a jako młódka jeszcze bardzo się rozkłada na boki. Kwiaty ma mniejsze od anabelek, ale czekam jakie będą do końca sezonu.

Zana 19:03, 11 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)
Niech Cię gęś kopnie nooo Kiedy moje takie będą?

No zobacz jakie piczkowate były rok temu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6733-ogrod-z-rzezba?page=117

Aha, i jeszcze dopiszę, że montanki od Ciebie ewidentnie zaczynają puszczać nowe listki (albo baaaardzo chcę je widzieć)
Makao_J 19:08, 11 lip 2017

Zana napisał(a)

Świece tworzą magiczny nastrój. Gdybym miała ogród przy domu poustawiałabym takie lampiony w kilku miejscach.

Te ogrodówki chyba pożegnam, z żalem, bo jednego roku pięknie kwitły, ale cierpliwość ma się kończy. Zamienię może na Lime Rickey, którą testuję. Jeszcze nie zachwyca a jako młódka jeszcze bardzo się rozkłada na boki. Kwiaty ma mniejsze od anabelek, ale czekam jakie będą do końca sezonu.

A ona w cień jest? Bo ja potrzebuję w cień i to spory.

edit. Moje sporobulusy w tym roku wyglądają dopiero tak jak Twoje rok temu. Musiałam kupić je mocno pędzone rok temu bo chyba dopiero teraz zaczynają samodzielnie żyć
UrsaMaior 19:16, 11 lip 2017

Zana napisał(a)

No zobacz jakie piczkowate były rok temu

Aha, i jeszcze dopiszę, że montanki od Ciebie ewidentnie zaczynają puszczać nowe listki (albo baaaardzo chcę je widzieć)

No to moje teraz podobnie wyglądają. Te z pierwszego rzutu takie sobie, ale żyją, a te ze Szczecina od Gosi żyją i wyglądają bardzo ładnie. Czyli może i ja doczekam
A tych montanek ciekawa jestem. Mam nadzieję, że się ogarną.
Zana 19:20, 11 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)
Skoro dół, to znaczy, że musisz odpocząć Odpuść sobie, ogród pięknie wygląda A jeśli Cię to pocieszy, to ja po powrocie z wyjazdu mam nie tylko ogrodowego, ale ogólnego. No palcem mi się nie chce kiwnąć... Dziś dokupiłam kilka roślin, więc muszę się jakoś zmobilizować ehhh.

No jakiś ogólny też mnie dopada, nawet o urlopie mi się jakoś nie chce myśleć i się wyjątkowo na niego nie cieszę. Widziałam, że poszalałaś zakupowo. Może właśnie ogrodowo mnie dołuje to, że żeby coś posadzić to ten cholerny piach trzeba zamienić na ziemię, w której coś będzie chciało rosnąć, a nie chce mi się wiecznie ryć.

Miał być klon dla Ciebie, ale nie będę Cię drażnić, to dostaniesz wesołe tawułki

Zana 19:25, 11 lip 2017

Makao_J napisał(a)

A ona w cień jest? Bo ja potrzebuję w cień i to spory.

edit. Moje sporobulusy w tym roku wyglądają dopiero tak jak Twoje rok temu. Musiałam kupić je mocno pędzone rok temu bo chyba dopiero teraz zaczynają samodzielnie żyć

Ona jest u mnie w półcieniu (jak większość roślin). Piszą, że preferuje słoneczne miejsca, ale z drugiej strony, że rozjaśnia ciemne zakątki w ogrodzie. No i bądź tu mądry człowieku.
A gdzie kupowałaś swoje sporobolusy? Ja w albamar.
Zana 19:29, 11 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)

No to moje teraz podobnie wyglądają. Te z pierwszego rzutu takie sobie, ale żyją, a te ze Szczecina od Gosi żyją i wyglądają bardzo ładnie. Czyli może i ja doczekam
A tych montanek ciekawa jestem. Mam nadzieję, że się ogarną.

Montanki cyknę porównanie pod koniec sezonu. Szkoda, że pewnie już nie dogonią swoich koleżanek, a jeszcze trzy sztuki muszę skombinować i różnica będzie jeszcze większa. No montanowy misz masz mi się szykuje.
Sporobolusami sama jestem zaskoczona, pewnie będą podkoszone przy koszeniu trawnika, nie wierzę, że facet zauważy iż coś mu tam zwisa z murka.