Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

UrsaMaior 18:54, 10 lip 2017

Co tam, koleżanko? Coś ciekawego w ogrodzie?
inka74 12:46, 11 lip 2017

Aniu - wrzuciłam u siebie mój teren pod drzewa
Zana 18:02, 11 lip 2017

Pablo678 napisał(a)
Witam .Fajna rzeżba Kamieniem się zajmuję ale nie mogę rozpoznać jaki to materiał

Hej, witam w moim wątku. Nie odpowiem Ci z jakiego materiału jest rzeźba zrobiona, bo nie wiem. Wygląda mi na jakiś beton, cement, ale ja laik jestem. W każdym razie już wiekowa, ale trzyma się nieźle.

Nieco bardziej aktualna aranżacja mojej damy

Zana 18:07, 11 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu działasz coś w ogrodzie? Buziaki przesyłam

Dzięki za pamięć. Przez weekend niewiele zdziałałam. Dokończyłam wreszcie porządki wokół rzeźby, zrobiłam jakiś kancik, jakieś duperelki typu tu chwaścik, tam chwaścik wyrwałam, a w niedzielę to już leżaczkowo i leniuchowo.

A no i sobotni romantyczny wieczór:

Zana 18:11, 11 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Anula przypominam się o zdjęcie hortek ogrodowych

Mirelka, najlepsza z nich wygląda jak niżej, a jedną z tych dwóch gorszych sfociłam i nie wiem co ja z tym zdjęciem zrobiłam, że go nie mam. Musiałam w jakiś sposób przez przypadek usunąć jak zmieniałam parametry w aparacie, co mi się niestety czasami zdarza w biegu.

Ta niby wygląda ok, bo cała zielona, ale jest mała jak na krzaczek w czwartym sezonie i kwiatków nie będzie. Dwa pozostałe dostały dużo gorzej i prawie ledwo je widać

paulina_ns 18:19, 11 lip 2017

Aniu to Ty taka romantyczna duszę masz? ja też w niedzielę zakupiłam sobie na giełdzie ze starociami latarenke i z mężem przy świecach i z lampka wina odpoczywalismy wieczorem przecież ogród to nie tylko harowka odpocząć też trzeba Buziaki!
Zana 18:27, 11 lip 2017

anka_ napisał(a)
Aniu i jak zdanie co do tej róży po sezonie u ciebie?

Stadt Rom kupiłam jesienią 2015, w ubiegłym roku kwitła tak (tu są cztery krzaczki):

Kolor kwiatów ma bardziej intensywny niż na tym zdjęciu, naprawdę jest wyrazisty.

A w tym roku jakoś kiepsko, ale złożyłabym to na karb moich zaniedbań przy niej. Po pierwsze ścięłam ją trochę za nisko, po drugie nie dostała w ogóle żadnego nawozu, po trzecie przez pewien okres miała sucho. W efekcie kwitnie bardzo słabo w tym roku

Kwiatki ma urocze, w żarówiastym kolorze, widać ją z daleka. W rzeczywistości bardziej nasycone niż na zdjęciach.

Zana 18:37, 11 lip 2017

UrsaMaior napisał(a)
Co tam, koleżanko? Coś ciekawego w ogrodzie?

Eeeee, nic takiego ciekawego, jakiegoś doła mam ogrodowego i nic mi się nie chce

Dietera Mullera się nawąchałam. Pachnie ślicznie

I jeszcze będzie co wąchać, jak zdążę

Zana 18:44, 11 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu to Ty taka romantyczna duszę masz? ja też w niedzielę zakupiłam sobie na giełdzie ze starociami latarenke i z mężem przy świecach i z lampka wina odpoczywalismy wieczorem przecież ogród to nie tylko harowka odpocząć też trzeba Buziaki!

Dusza moja pokręcona jest. Z jednej strony romantyczna, z drugiej strony pragmatyczna. Czasami taka poukładana a czasami chaotyczna.
Dokładnie tak samo spędziliśmy sobotni wieczór. Co prawda padał deszcz, ale było ciepło i przyjemnie

Hortki mi fajnie w tym roku wyglądają, jeszcze stoją sztywno

I liliowiec lada moment, pewnie nie zdążę

UrsaMaior 18:46, 11 lip 2017

Skoro dół, to znaczy, że musisz odpocząć Odpuść sobie, ogród pięknie wygląda A jeśli Cię to pocieszy, to ja po powrocie z wyjazdu mam nie tylko ogrodowego, ale ogólnego. No palcem mi się nie chce kiwnąć... Dziś dokupiłam kilka roślin, więc muszę się jakoś zmobilizować ehhh.