Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

inka74 22:16, 05 lip 2017

Aniu wrzucę zdjęcia miejsca do przeróbki bo to zagmatwany temat jest z tymi drzewami tylko jak aparat dorwę. Na zdjęciu z telefonu nic nie widać. Tam busz za płotem i przed płotem
Zana 22:19, 05 lip 2017

Iwonka, dokładnie trzy minuty temu o Tobie pomyślałam. To się nazywa telepatia, ha! Byłam u Ciebie w międzyczasie i nową Nigrę widziałam. Tylko rano już się do pracy spieszyłam i nic nie napisałam. Zdjęcia jak zrobisz to sobie podywagujemy.
anabuko1 07:38, 06 lip 2017

Śliczny ogród. Taki wymuskany,misternie rośliny dobrane,zadbane.
A trawy jakie ładne, dorodne.
No i ta piękna dama -Lavender Ice.
malgol 08:59, 06 lip 2017

Aniu, a powiedz czy ta Lavender Ice ma taki kolor jak na Twoich fotkach czy w rzeczywistości w cos innego wpada?Piekny ma ten kolor na zdjęciach
alis 09:16, 06 lip 2017

Zana napisał(a)

Lavender Ice, a szczególnie dla Pauli

A co, ja też oczy nacieszęPiękna ta Lavender.
Wszystkie zakątki u Ciebie cudne, bije z Twojego ogrodu taki nostalgiczny spokój harmonia i elegancja
Milka 14:32, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Paulinka nie zapomniałam, ja Ci je kochanie sfocę, ale dopiero w weekend, bo ja mam ogród na odległość niestety.
Taką fotkę znalazłam z ubiegłego roku, robiona pod koniec lipca, szacuję że gdzieś miesiąc po posadzeniu. Tu wyraźnie widać różnicę, te dwie na środku lekko z tyłu to montany a pozostałe to beatlesy:

Wtedy jeszcze jako tako wyglądały, ale w tym roku wyglądają okropnie, zostały mi jeszcze trzy do wymiany na tym kole.

Świetne zdjęcie
A co im się stało, że do wymiany?
Tak myślę, co do buksów, tzn o trawie, na razie nie mam pomysłu.
I pytanie, jaki to trzcinnik, bo u mnie jakos one mnie nie zachwycają, a Twoje sliczne
No i ta róża, cudo, choc żadnej juz nie wcisnę
Milka 14:34, 06 lip 2017

Kasja kurcze, w tym roku żałuje, że zamiast All Gold, którą mam w innym miejscu nie kupiłam tej Albostriaty. Jakoś mi się o niej zapomniało.
Wg mnie, ta odmiana hakone jest najładniejsza, najmocniej sie rozrasta, widziałaś moje, 1m średnicy w 3 sezonie
All Gold rosną wolniej, choc plama kolorystyczna fajna. Mam jeszcze 3 odmianę, tez śliczna, nazwę posiałam
Milka 14:35, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Wiele róż w pierwszym roku się "wiesza", tak więc nie sugeruj się moim pierwszoroczniakiem, na dodatek po przejściach. W ubiegłym roku jak kupiłam Novalis to też wisiała, a w tym roku już wypuściła pędy wyprostowane.

Miałąm Novalis 5 lat, ona ma sztywne pędy i pokrój fajny, ale kwiat mi nie leżał, oddałam Marzence.
Milka 14:39, 06 lip 2017

Zana napisał(a)
Ola no właśnie. I tak cały czas dumam czy sobie z tą nową różanką przy tarasie nie napstrokaciłam trochę. Na razie jestem zadowolona i cieszy mnie coś nowego, ale nie wiem czy mi w przyszłym roku jakaś chęć kolejnej zmiany/odmiany nie dopadnie

Kasya a to chyba szybko Ci przekwitł, w ubiegłym roku moje o tej porze jeszcze ładnie kwitły. Siewek w ogóle nie zauważyłam.

Hakone Aureola po deszczu błyszczy w słońcu, troszkę urosła, pamiętam jak rok temu malutki piczki sadziłam w upale:

No ta, co nie pamiętam, to ta Aureola
ma jakieś 80cm
potem usunę foto
Kawa 14:53, 06 lip 2017

Anusia
weszłam pooglądałam
pozachwycałam się
dużo różyczek dużo odmian
phenix śliczny
uporządkowana rabata również

ściskam