Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

lojalna_ 10:58, 28 sie 2017

Mogłabym cytowac wszystkie foty wszystkie i zamieszkać tu ♡♡♡♡
jazzy 12:04, 28 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Mogłabym cytowac wszystkie foty wszystkie i zamieszkać tu ♡♡♡♡
Ja też!
UlaB 12:46, 28 sie 2017

i ja rowniez.....

rany, musze chyba przejsc od nowa watek - to jeden z najblizszych mi ogrodow jesli chodzi i o naslonecznienie wiekszosci rabat i stylistyke. Bardzo mi sie podoba.
anabuko1 13:21, 28 sie 2017

I ja podziwiam te twoje piękne trawy .
I tą jezowke Green Jewel.Sporo kep jej masz.
Ja kupiłam niedawno mała sadzonke ale chyba mi nie zajwitnie w tym roku.
Kawa 14:14, 28 sie 2017

Anusia
cieszę się że odpoczęłaś
lenistwo czasem jest wskazane
paschmina ładna ale coś mi w niej nie leży ogólnie nie wiem co
to znaczy nie w twojej tylko tak ogólnie
fajnie że jestes fotki cudne
makkasia 20:19, 28 sie 2017

No i jak nie czekać na Twoje zdjęcia, no jak ? czekam, zaglądam nawet gdy mnie nie ma na O. Kofam Twoje zdjęcia, Twoje oko, Twój ogród
PS: jak się nie da, to trzeba znaleźć inny sposób na hortki
Zana 22:12, 28 sie 2017

Kerii/Jola powiem Ci, że mam tak w głowie utrwalony obraz jeżówek w połączeniu ze zwiewnymi trawami, że nie umiem sobie jakoś zwizualizować ich w towarzystwie turzycy palmowej. Co oczywiście nie oznacza, że takie połączenie by się nie sprawdziło. Próbuj

Jazzy baju, baju a nie w żadnym raju

Basiu tyż mnie się ten carex podoba, oby zimie podołał

Iwonka a widzisz z ta Pashminą to tak, że ona teraz tam sama sobie kwitnie, ale obok są Heidi akutalnie bez kwiatów. A jak się zgrają w kwitnieniu czasowo, to nie wiem czy się również, że tak to ujmę estetycznie zgrają. Kupiłam tę Pashminę pod wpływem ogólnoogrodowiskwego zachwytu nad nią i chciałam zobaczyć ją na żywo. No śliczna jest, na razie tam zostanie, a potem się zobaczy jak to będzie.

Monika połączenie mi leży, tylko za mało. Musi być więcej i trawek, i jeżówek. No i coś z przodu może bym jeszcze niskiego dała, bo te carexy takie pionowe są. Fajnie się za to fontannowo u góry rozkładają.
Zana 22:23, 28 sie 2017

Kasai w Green Jewel jestem nieustająco zakochana, chociaż już mi się co nieco opatrzyły przez kilka lat. Te na zdjęciach z carexami mają mniej słońca niż w innym miejscu i zakwitły później, są jeszcze takie fajnie zielone. Te na słońcu już się rozjaśniły i są bardziej limonkowe.

Tesia nad Bugiem, za Radzyminem. Już kiedyś ustaliłyśmy, że Bug nie płynie tylko wzdłuż wschodniej granicy naszego kochanego kraju.
To miejsce to ja cały czas powolusieńku urządzam i duuużo jeszcze zostało. No i na zdjęciach teren wydaje się większy niż w rzeczywistości. A w przyszłym roku zapraszam. Mam nadzieję, że doły do tej pory zakopię.

Patrycja przypomniało mi się właśnie, że jeszcze przecież moje świecznice rosną właśnie w cieniu na hostowej. Moja odmiana kwitnie sierpień/wrzesień. No i z wiosennie kwitnących może być jeszcze kokoryczka, fajna bezproblemowa bylina, z tych wyższych, tak ok. 70-80 cm.
_Martini_ 22:30, 28 sie 2017

Cześć Anulka, fajnie, że już jesteś.
Ta zielona rabata jest genialna! Green Jewel po prostu boskie. Zastanawiam się czemu ja wszędzie ten różowy wciskam u siebie. Carex do zapamiętania, bo szukam trawy przy obrzeżu.
Pashminkę masz śliczną. A wiesz... ja mam takie cztery he he
Zana 22:46, 28 sie 2017

Jola i Marta ja Was love noramlnie Udany z Was duecik

Ula dziękuję Ci bardzo i zapraszam oczywiście. Jednakowoż zawsze podkreślam, że "czaruję" zdjęciami

Aniu traw zdecydowanie będzie u mnie przybywało. Stopniowo oczywiście. Ta jeżówka może Cię jeszcze zaskoczyć z kwitnieniem czego Ci oczywiście życzę

Kamcia ja Cię rozumiem. Mam tak samo z wrzosami, u innych mi się podobają kolorowe wrzosowiska, ale u siebie ich jakoś nie widzę. Urlop mieliśmy taki bardziej zwiedzający, ale z uwagi na jak to mój kolega mówi "dynamiczną" pogodę wróciliśmy trochę wcześniej do Warszawy. I powiem Ci, że to lenistwo kilku dni w domu najlepiej mi zrobiło.

Kasiu jejku, jak Ty miło mi napisałaś, normalnie się rozczuliłam, chlip, chlip. Na te hortensje nic innego poza donicami nie przychodzi mi do głowy. Ale jeszcze mam zimę na przemyślenie sprawy, rośliny kupować będę na wiosnę.