Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

paulina_ns 06:35, 23 mar 2018

Aniu czytam o Twoich planach i widzę,że będziesz miała co robić w sezonie ja w tym roku tylko delikatne zmiany, kilka korekt i mam zamiar odpoczywać, no ale zobaczymy, bo ja z tych co zaraz coś pewnie wymyśli
MirellaB 06:43, 23 mar 2018

Cześć Anulka U Ciebie zawsze się coś dzieje. Czekam na piękne wiosenne fotki. Może moje ulubione koralowe tulipany pokażesz jak zakwitną? No i rzeźba w różnych ujęciach koniecznie

Ja w tym sezonie nic nie robię tzn.nie planuję zmian. Drobne zakupy roślinne i to wszystko, odpoczywam i znowu zaczynam inwestować w siebie, bo przez ostatnie trzy lata to ogród był na pierwszym miejscu, wolałam rośliny kupować niż rzeczy. Teraz to zmieniam
Gruszka_na_w... 16:40, 23 mar 2018

inka74 napisał(a)
Eeee... glediczję sunburst też miałam i wyciapałam. To ogromniaste drzewo. Szybko rośnie i u mnie bardzo się pokładało i marzło zima po zimie. W sumie bardziej mi krzun duży rósł niż drzewo bo na boki się rozkładał a czubek leżał. No i sporo sprzątania na jesieni. Jedynie co w niej ładne było to kolor liści jasny, taki cytrynowy.

U mnie rosła na rondzie. Szczepiona. Nie wytrzymała letniej wichury . Złamała się w miejscu szczepienia. Startowała bardzo późno (podobnie jak katalpa) i dość wcześnie traciła liście. Nie przebarwiała się jesienią.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
agata19762 18:31, 23 mar 2018

Witaj Aniu.
Mam u siebie już trzeci rok dwie glediczje. Jedna ma cytrynowo seledynowe listki druga zielono bordowe. Bardzo mi się podobają ze wzgl na kształt i kolor liści. U mnie jeszcze zimowo ...sporo śniegu. Dzisiaj nawet pojawiło się słoneczko.
Pozdrawiam cieplutko.☺
UrsaMaior 11:27, 24 mar 2018

Anula, sąsiedzi zaczęli wykopy. Zobacz jaką my tu mamy super ziemię hehe
Anitka 22:03, 25 mar 2018

Zana napisał(a)

Paulinka a gdzie jeszcze o glediczjach czytałaś? Chętnie tam zajrzę

Iwonka z Wichrowego wzgórza też ma jedną - wpis z 11 lipca:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7770-wzgorze-chaosu?page=3
Zana 13:43, 02 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Eeee... glediczję sunburst też miałam i wyciapałam. To ogromniaste drzewo. Szybko rośnie i u mnie bardzo się pokładało i marzło zima po zimie. W sumie bardziej mi krzun duży rósł niż drzewo bo na boki się rozkładał a czubek leżał. No i sporo sprzątania na jesieni. Jedynie co w niej ładne było to kolor liści jasny, taki cytrynowy.

Ania -Jola jedzie w piątek, Kasya w sobotę, ja jak się wyrobię w niedzielę ale samej mi się nie chce. No i sprzątanie mnie czeka przedświąteczne...

Wiesz, ja mogę sobie jeszcze pozwolić na jakieś ogromniaste drzewo A że mam zamiar posadzić ze trzy świerki serbskie, to może w ich sąsiedztwie dobrze by wyglądała, szczególnie właśnie z tymi jasnymi listkami. Zobaczymy...
Zana 13:45, 02 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu czytam o Twoich planach i widzę,że będziesz miała co robić w sezonie ja w tym roku tylko delikatne zmiany, kilka korekt i mam zamiar odpoczywać, no ale zobaczymy, bo ja z tych co zaraz coś pewnie wymyśli

Och Paulinko, u mnie roboty to jeszcze zaplanowane tyle, że ho, ho. Tylko czasowe ograniczenia niestety bardzo mocne. A na razie taka aura, że nic kompletnie mi się nawet nie chce myśleć ogrodowo.
Zana 13:49, 02 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Cześć Anulka U Ciebie zawsze się coś dzieje. Czekam na piękne wiosenne fotki. Może moje ulubione koralowe tulipany pokażesz jak zakwitną? No i rzeźba w różnych ujęciach koniecznie

Ja w tym sezonie nic nie robię tzn.nie planuję zmian. Drobne zakupy roślinne i to wszystko, odpoczywam i znowu zaczynam inwestować w siebie, bo przez ostatnie trzy lata to ogród był na pierwszym miejscu, wolałam rośliny kupować niż rzeczy. Teraz to zmieniam

Widziałam, że jakieś niedobitki tych tulipanów kiełkują w tym roku, ale już w ubiegłym słabiej kwitły, więc nie nastawiam się na ich szał tej wiosny. Ja mogę Ci pozazdrościć, że doprowadziłaś ogród do takiego stanu, że już możesz pomyśleć o nim w klimacie bardziej relaksowym. I ciągle się miotam między tym właśnie inwestowaniem w siebie i tym ukochanym, ale jakże czasochłonnym hobby.
Zana 13:50, 02 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie rosła na rondzie. Szczepiona. Nie wytrzymała letniej wichury . Złamała się w miejscu szczepienia. Startowała bardzo późno (podobnie jak katalpa) i dość wcześnie traciła liście. Nie przebarwiała się jesienią.

Drugi negatywny głos na glediczję. Biorę pod rozwagę!