Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Makao_J 09:46, 21 mar 2018

Może ja namówię eMa na Green Days w tym roku
Makao_J 09:48, 21 mar 2018

Odwiedzający mogą każdego dnia - tak? Nie zauważyłam ograniczeń. Tylko w piątek bilety po 10 zł a sobota niedziela 15 zł.
babka 12:01, 21 mar 2018

Heja Anulka Czytam, ze Ty już zwarta i gotowa do prac ogrodowych. Plany snujesz piękne Już nie mogę się doczekać wiosny z Twojego ogrodu. Jak tam iryski? Moje, te które w słońcu pokazały już trochę kolorku.
Milka 13:43, 21 mar 2018

Zana napisał(a)
Kamilka strzępiastokory wielopniowy musi być!. Już mu zaplanowałam miejscówkę. Męczę się z całą resztą tego drzewnego towarzystwa.

Z rozmachem, ale wybór doskonały
kasja83 18:06, 21 mar 2018

Zaglądam i macham
Jakieś trudne językowo roślinki się u Ciebie przewijają
Zana 21:31, 22 mar 2018

Ania/Makao wiem, że nasz Łukasz ma jeszcze tę glediczję. Już ją kiedyś miałam na oku, ale teraz u Anitki bardziej zwróciłam na nią uwagę. U niej fajnie rosną, takie trochę potargane. Będziesz jechać do Nadrzyna? Namówiłaś eMa?

Ania jarzęby z uwagi na te ich kolorowe korale bardzo mi się podobają. Na razie zaplanowałam w jedno miejsce takie wąskorosnące, bo mam taką wąską miejscówkę. Chciałabym jeszcze Dodonga, ale zobaczymy.

Kamilka a ja mam zamiar mieć obydwa. I ściętolistnego, i strzępka.

Dominika a czy Ty go pokazywałaś? Bo jakoś nie kojarzę.

Iwonka no nie wyrobię się. A planujecie coś zbiorowo?
Monia81 21:39, 22 mar 2018

Anula tak piszecie fajnie o tej gladiczji, że musiałam se ją wygooglować, faktycznie fajne drzewo i nawet zaczęłam się zastanawiać, czy gdzieś u mnie by nie można było jej upchnąć... hmmmmmmm, buziam
Zana 21:41, 22 mar 2018

Oleńka w tym roku zaplanowałam spore (w pewnym sensie) rewolucje. Przede wszystkim musimy zrobić nawadnianie, a to pociąga za sobą kolejne kroki, tzn. wytyczenie mniej więcej docelowego kształtu rabat. Postanowiłam jednak ostatecznie zlikwidować wyspę w trawniku z chorującą magnolią i rzeźbą (Lady oczywiście nie będzie zlikwidowana, zmieni tylko miejscówkę). Muszę też zrobić ścieżkę wzdłuż rabaty z hortensjami strong annabell. Och pracy jest baaardzo dużo, ale takiej ziemnej dłubaniny, tak więc spektakularnych pięknych widoków to w tym roku raczej nie będzie.
Jakieś pojedyncze iryski pokazywały się dwa tygodnie temu, nawet mnie zaskoczyły, bo one ponoć nie zawsze u nas dobrze zimują. Wybieram się w niedzielę, więc na pewno zdam relację z ogólnego stanu cebulowych.

Irenko no wiesz, jak szaleć to szaleć. A co tam sobie będę klonika żałować

Kasja wchodzę na wyższy level
Zana 21:45, 22 mar 2018

Monia Ty to masz tyle tego terenu, że chyba nie problem taką glediczyjkę upchnąć. Aczkolwiek na pewno wybór drzew trzeba sobie dobrze przemyśleć, to nie jakaś tam trawka, którą za kilka złotych można łatwo na inna wymienić. Ja tak na fali jakiegoś uniesienia zakupiłam trzy Nigry, teraz żałuję bo mi jednak po dwuletnich przemyśleniach co bym chciała osiągnąć nijak nie pasują do koncepcji.
inka74 03:33, 23 mar 2018

Eeee... glediczję sunburst też miałam i wyciapałam. To ogromniaste drzewo. Szybko rośnie i u mnie bardzo się pokładało i marzło zima po zimie. W sumie bardziej mi krzun duży rósł niż drzewo bo na boki się rozkładał a czubek leżał. No i sporo sprzątania na jesieni. Jedynie co w niej ładne było to kolor liści jasny, taki cytrynowy.

Ania -Jola jedzie w piątek, Kasya w sobotę, ja jak się wyrobię w niedzielę ale samej mi się nie chce. No i sprzątanie mnie czeka przedświąteczne...