Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

inka74 06:25, 18 mar 2018

Miałam winobluszcz pięcioklapkowy i nigdy więcej. Sporo czasu zajęło zanim się go pozbyłam do końca. Odrastał z najmniejszego korzonka.
dominika_ 07:07, 18 mar 2018

Ja staram się bywać, nie zawsze coś skrobnę, ale przynajmniej podczytuję Jak tak czytam o tym winobluszczu, to zastanawiam się czy się swojego już nie pozbyć skoro to taki drań
kamila66 09:49, 18 mar 2018

Anulka pisałaś u mnie o dylematach drzewnych
w tamtym roku zachwyciłam się klonem ściętolistnym, pięknie się przebarwia na jesień
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3702-pomozcie-wyczarowac-mi-ogrod?page=300#post_0
Cierpię na brak ginko biloba, rośnie koło jednego z placów zabaw na który jeździmy, ma niesamowicie oryginalny odcień zieleni, taki wiosenny, jesienią jest żółty

dominika_ 10:26, 18 mar 2018

O ten klonik bajeczny jest
Luki 11:40, 18 mar 2018

Też posadziłem sobie winobluszcza ze 3 lata temu. Dwa sezony stał w miejscu, ale po zeszłym roku mam pewne obawy bo tak się rozchulał, że wszędzie zaczyna się pokazywać, nawet z środka bukszpanów potrafi się wyłonić, co nie zmienia faktu, że ładnie mi płot zarasta
Makao_J 18:59, 18 mar 2018

Aż się uśmiechnęłam jak zobaczyłam Twoje Lavender Ice. Obłędne są.
Gruszka_na_w... 21:04, 18 mar 2018

kamila66 napisał(a)
Anulka pisałaś u mnie o dylematach drzewnych
w tamtym roku zachwyciłam się klonem ściętolistnym, pięknie się przebarwia na jesień
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3702-pomozcie-wyczarowac-mi-ogrod?page=300#post_0

Mam go u siebie. Od 3 lat rośnie bez problemów. Liście w sezonie są błyszczące, żywozielone. Jesienią pięknie się przebarwia. Kupowałam metrowy patyczek. Teraz ma około 3 m.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:26, 19 mar 2018

Iwonka pamiętam tę walkę z potworem

Dominika ja przez cztery miesiące nawet nie podczytywałam. Odwyk miałam totalny

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Łukasz jesienne przebarwienie winobluszczy to jeden z moich number one w kolorystyce o tej porze roku. No, ale jeżeli ma zdominować całą resztę, to... no trzeba to przemyśleć

Ania . Witamy po zimowej przerwie

Haniu przyrosty ma imponujące. Tym bardziej uwzględniam, szybko by mi zasłonił dom po drugiej stronie drogi. Rosło tam u sąsiadów po drugiej stronie drogi jedno jedyne drzewo, jakiś jarząb. I oni to drzewo wycięli korzystając oczywiście z lex Szyszko. No masakra.
kamila66 22:38, 19 mar 2018

Zana napisał(a)

Kamilko ten klon mam na swojej liście. Głowa puchnie, chciejstw więcej niż możliwości posadzenia. Przebarwia się ślicznie. W tym roku mam oglądam różne klony, w czołówce jest strzępiastokory, czerwony i właśnie ten. Poza tym brzozy, jarząby, po wizycie u Anity z Wichrowego wzgórza znowu przychylnym okiem patrzę na glediczję. Uuufff....

Anulka strzępiastokory ten też jest piękny
Jarzębinę mam a może nawet dwie bo widziałam siewkę 10 cm Glediczie też mam zieloną, bardzo długo chorowałam na sunburst oj długo.
Zana 22:41, 19 mar 2018

Kamilka strzępiastokory wielopniowy musi być!. Już mu zaplanowałam miejscówkę. Męczę się z całą resztą tego drzewnego towarzystwa.