Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Johanka77 07:04, 21 cze 2018

Nie zasłaniaj tej pięknej turkusowej donica tą szarą... lepiej tę szarą postaw obok.

...albo pomaluj na turkus
mrokasia 07:58, 21 cze 2018

Boszsz, jaka wielka ta donica turkusowa!!! Przepiękny kolor! Z hortkami będzie cudo. Te szare też fajne, szkoda tylko że nie turkusowe... Przewidujesz do tych donic jakiś hydrożel???
Szkoda tych Adagio, może się jeszcze zbiorą, trzymam kciuki. A pamiętasz mojego zeszłorocznego kurdupla Yaku Jima co to miał 3 źdźbła na krzyż? Zebrał się bardzo ładnie i całkiem niezłą kępkę zbudował .
Buziaki
KasiaBawaria 08:04, 21 cze 2018

A moze te gracki mialy za mokro?Moj adagio jest w miejscu o zlej ziemi, totalnie zasuszany i nie podlewany nigdy.

Hosty w doniczkach zimuja.Ale zalezy od odmiany. U siebie mam dwie i tylko zima dostawiam pod sciane domu.
UlaB 12:08, 21 cze 2018

malgol napisał(a)

A co do donic...sa super uważam.A hosty w donicach to w ogóle strasznie mi się podobają.Nie wiem tylko jak z zimowaniem?

u mnie zimowały bez problemu, ale trzeba było pilnować wielkości karpy, bo w za ciasnej donicy zaczyna marnieć
w donicy mam tez pióropusznika
Kasia_CS 12:22, 21 cze 2018

Zakaz chowania turkusowej donicy za szarą!

Opowiadaj mi tu o Ventilo
paulina_ns 22:18, 21 cze 2018

Anulka jak dobrze, że zajrzałam do Ciebie przed snem, ale piękne zdjęcia nam tu pokazałas! Jak ja uwielbiam Twój ogród!! Pięknie Ci rosną różyczki w tym roku, no i te wszystkie dodatki w ogrodzie MIODZIO u nas teraz burza nadciąga, mam nadzieję,że żadnych strat nie narobi.
Zana 08:47, 22 cze 2018

Dziewczyny, przedwczoraj padłam wieczorem o 21-ej jak niemowlak a wczoraj nieoczekiwanie wciągnęłam się w oglądanie futbolu.. Teraz szybciutko odpiszę, bo już do pracy się spieszę a później nie będę raczej miała czasu.

Ewa/Anda dziękuję.

Haniu cieszę się, żeś odnalazła u mnie spokój wewnętrzny. Żółty to trochę mało popularny na naszym forum kolor a ja go bardzo lubię i planuję więcej w ogrodzie. Przywrotniki z różami to w moim subiektywnym odczuciu zestawienie idealne. Oczywiście to odczucie może mi się z czasem zmienić.

Edytko cmok

Aniu cieszę się, że coś tam pomogłam

Iwonka z urną mówisz, hmmm... masz kobito skojarzenia.

Kasya nie pomogę w sprawie rozplenic, nie mam z nimi praktycznie doświadczeń.
Zana 08:57, 22 cze 2018

Johanka cały szpaler się skiepścił:-. No to kiepsko. Twoja hakone zdecydowanie jednak lepiej przyrasta niż moja, All Gold u mnie trzeci sezon zaczęła.
Donicy malować nie będę, ale nad ustawieniem jeszcze będę kombinować. Najwyżej te szare pójdą w inne miejsce.

Edytko możliwe, że to te marcowe mrozy przyczyniły się do padnięcia miskantów. Ja ich w ogóle nie osłoniłam, ale myślę też, że ciut za głęboko mi się posadziły.

Makusia ławka tekowa, niczym nie malowana, pozostawiona sama sobie, ma się patynować. Donice dziękują. Nie tyle ogród cudny, co fotograf całkiem, całkiem.

Agatko masz rację, jak ją postawiłam, spojrzałam, to też miałam odczucie przytłoczenia. Mam nadzieję, że ono zniknie jak pojawi się więcej zieleni. Ustawienie szarych donic do przemyślenia.

Gosia ja mam hosty w donicach na balkonie i zimowały już kolejny rok bez problemu. Ta na zdjęciu w ogrodzie przezimowała w czarnej plastikowej donicy bez dołowania, porzucona gdzieś tam w kącie. Druga tak samo. U mojej sąsiadki też zimują bezproblemowo w donicach. Tak więc nie bój się tylko sobie je wsadzaj do donic.
Zana 09:09, 22 cze 2018

Kasia Mrokasia no wielka i ciężka. Trochę się natargałam. Jak postawiłam to też pomyślałam, że mogłam jednak te niższe kupić. No ale tak to jest jak się kupuje bez przymiarki, opierając się tylko na wyobraźni. Pamiętam Twojego kurdupla, no widzisz jaki Twój porządny ten kurdupel. Adagio obawiam się, że trzeba jednak wykopać. Oddzielę to co żyje. Mam zamiar kupić hydrożel do donic, jak zdążę.

Kasiu nie wykluczone, że trochę mokro było. Myślę, że mogło się złożyć kilka czynników. Mokro, mróz w marcu, zbyt głębokie posadzenie. A Twój Adagio piękny. Liczyłam, że w tym roku też będę miała ładne kępki, no ale...

Ula no właśni pióropuszniki chyba przywiozę z działki do donicy na balkon, bo zbytnio się rozłażą. Masz w donicy zakopane w ziemi, żeby się nie rozłaziły czy normalnie stoją? Zimują wnioskuję bezproblemowo.

Kasiu zakaz przykaz wzięty do serca. O Ventilo no to niewiele mogę napisać. Mam ją dopiero drugi rok. Na razie wysoka 60-70 cm, myślałam że troszkę bardziej wigorna w tym roku będzie.

Paulinka cieszę się. No róże po ubiegłorocznych przygodach nawet się pozbierały. U nas wczoraj jakaś masakryczna wichura była a deszczu nic, parę kropel dosłownie.
Makusia 09:45, 22 cze 2018

Mówisz Anula, ze Messi Cię wciągnął?
Fotograf niczego sobie? czyli Ty, czy eM Twój?