Zana
18:10, 28 kwi 2019
A wczoraj był fantastyczny dzień. Przede wszystkim spotkanie z dziewczynami, dziesięć nas się uzbierało
. Wspólne zakupy
. Chyba każda coś tam kupiła. Najbardziej rozczuliła mnie Kasya, która "przytuliła" kolejnego... lilaka
. Niedługo będzie miała narodową kolekcję lilaków
.
Zakupy mi się bardzo udały. Głównym celem były kulki cisowe no i są
. Moje pierwsze
. Jolanka wypatrzyła dla mnie magnolię Sunsation, moje marzenie. Joluś wieeelkie dzięki

. I rzutem na taśmę dzięki Iwonce wzbogaciłam się o kolejnego klona palmowego, jakiś nn, ale za to zielony a o taki mi chodziło. Jest śliczny
.
A na deser wizyta w wymuskanym, wypieszczonym ogródku Iwonki/Przerwa na kawę
. No powiem wam, że tak dopieszczony, że można się z lekka zdołować (a właściwie to nawet nie z lekka tylko bardzo!). Ja takiego stanu wypielęgnowania chyba nigdy nie osiągnę.
Zdjęć nie ma, bo jak tylko po południu dotarłam z zakupami na działkę wzięłam się za sadzenie. Udało się posadzić dwa cisy, klonika i trzy doniczki z ubiegłorocznych zadołowanych zakupów. Wieczór mnie z działki wygonił. A najwięcej czasu to schodzi na... oczywiście myślenie! Czy posadzić tu, czy też może przesunąć te 30 cm w lewo albo w prawo, a może do przodu, a może zostawić tak jak stoi. No kooooszmar! Jak już w końcu pierwszego cisa posadziłam, to go pół godziny później przesuwałam pół metra do przodu

Zakupy mi się bardzo udały. Głównym celem były kulki cisowe no i są

A na deser wizyta w wymuskanym, wypieszczonym ogródku Iwonki/Przerwa na kawę

Zdjęć nie ma, bo jak tylko po południu dotarłam z zakupami na działkę wzięłam się za sadzenie. Udało się posadzić dwa cisy, klonika i trzy doniczki z ubiegłorocznych zadołowanych zakupów. Wieczór mnie z działki wygonił. A najwięcej czasu to schodzi na... oczywiście myślenie! Czy posadzić tu, czy też może przesunąć te 30 cm w lewo albo w prawo, a może do przodu, a może zostawić tak jak stoi. No kooooszmar! Jak już w końcu pierwszego cisa posadziłam, to go pół godziny później przesuwałam pół metra do przodu