Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Gruszka_na_w... 22:18, 13 maj 2019

Zana napisał(a)
W Jurajskim była ostatnio dyskusja nad klonem rzekomo palmowym. I tak mnie natchnęło, że chyba mój nowy nabytek to nie jest klon palmowy lecz klon koreański/ussuryjski.

Młode listki są czerwone

Może ktoś potwierdzi lub odrzuci moje przypuszczenia?

Mój ussuryjski ma wszystkie wymienione przez Ciebie cechy. I powiem Ci, że odpada Ci zamartwianie o przesuszenie, brak wilgoci w powietrzu, przemarzanie i takie tam inne. Rośnie aż miło i cudownie się przebarwia.
U Agnieszki to też był on.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 07:05, 14 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Anulka, w sobotę ma być 23 stopnie więc może jednak się skusisz???

Kusisz, oj kusisz
Zana 07:10, 14 maj 2019

kwartet napisał(a)
Anula jak nie dojedziesz w sobotę(wciąż mam nadzieję) to prosze czuj się zobligowana do wizyty w terminie późniejszym .Może na róże trafisz,do soboty to się chyba nie otworzą przy tej pogodzie.
Ze zdjeciami to się jednak wstrzymam ,jakieś na poziomie znośnym wyprodukuję to wkleję.Zdjęcie co to mi miało humor poprawić uświadomiło mi tylko, że daleka droga przede mną.

Kurczaki, ale jaka droga daleka przed Tobą? No czegoś nie zakumałam. To u Ciebie róże już takie zaawansowane? U mnie to dopiero zaczątki jakichś pączków widać.
Zana 07:13, 14 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

I to jest bardzo dobra informacja W takim razie będę planować koniec maja.O rozczarowanie Wasze się obawiam, ale co tam, przynajmniej kawkę sobie popijemy Z serniczkiem

Agata, trudno o większe rozczarowanie aniżeli u mnie, jak się spojrzy na moją rewolucję pod płotem (a w zasadzie stan po wybuchu bomby). Tak więc wiesz, luuuuuziiiik.
Zana 07:15, 14 maj 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mój ussuryjski ma wszystkie wymienione przez Ciebie cechy. I powiem Ci, że odpada Ci zamartwianie o przesuszenie, brak wilgoci w powietrzu, przemarzanie i takie tam inne. Rośnie aż miło i cudownie się przebarwia.
U Agnieszki to też był on.

I bardzo się z tego cieszę, jeśli to on. Na dodatek wyczytałam, że lubi kwaśno i to też super, bo posadziłam go przy rodakach a tam właśnie kwaśno uszykowałam.
Kasia_CS 09:27, 14 maj 2019

Zana napisał(a)

Kurczaki, ale jaka droga daleka przed Tobą? No czegoś nie zakumałam. To u Ciebie róże już takie zaawansowane? U mnie to dopiero zaczątki jakichś pączków widać.

U mnie LO niedługo zakwitnie - takie 2 porządnie ciepłe dni po tych deszczach i myślę, że pierwsze pąki się otworzą, bo już pękły delikatnie
tulucy 09:29, 14 maj 2019

U mnie też już tuż tuż. Te lżej przycięte bo LO dopiero puszczać liście zaczyna.
Zana 11:31, 14 maj 2019

Kasia, Łucja to jest jakaś sprawiedliwość, u Kasi LO niedługo będzie kwitła, u Łucji cicho jeszcze siedzi, ale za to inne już za chwileczkę, za momencik.

U mnie pączków różanych z lupą można szukać, ale za to nimułka poszalała, sporo tego oberwałam.

Zana 11:33, 14 maj 2019

I tujki kulki Miriam coś podsychają, czy to grzyb?

tulucy 11:40, 14 maj 2019

U mnie i nimułka, i bruzdownica, i skoczek. I deszcz, więc nic nie podziałam. A o mszycach nawet szkoda wspominać.