Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Wiolka5_7 14:55, 13 maj 2019

Zana napisał(a)

To Purple Fountain, kupiłam kilka lat temu malutkiego, miał ok. 70 cm. Przesadzany ze trzy razy stał prawie w miejscu. Dopiero w ubiegłym roku "przytył" i wystrzelił wreszcie w górę. I znowu muszę go przesadzić jesienią, aż się boję, bo po tylu latach czekania na jakiś efekt nie chciałabym go stracić.

Grunt,że dobrze rośnie,to może mu kolejne przesadzanie nie zaszkodzi
Moje 2 lata się ukorzeniały i mało co urosły a w tym roku wystrzeliły z dużymi przyrostami
Zana 15:04, 13 maj 2019

W Jurajskim była ostatnio dyskusja nad klonem rzekomo palmowym. I tak mnie natchnęło, że chyba mój nowy nabytek to nie jest klon palmowy lecz klon koreański/ussuryjski.

Liście w zbliżeniu:

Młode listki są czerwone

Może ktoś potwierdzi lub odrzuci moje przypuszczenia?
Zana 15:05, 13 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Grunt,że dobrze rośnie,to może mu kolejne przesadzanie nie zaszkodzi
Moje 2 lata się ukorzeniały i mało co urosły a w tym roku wystrzeliły z dużymi przyrostami

Tak kiedyś czytałam o bukach, że potrzebują trochę czasu na ukorzenianie a potem "strzelają". Mój nie miał szans na to porządne ukorzenienie się, ciągle mu miejsce zmieniałam.
Makusia 15:21, 13 maj 2019

Anula żeby była jasność- ja się zupełnie nie znam, ALE! HAnia Gruszka się zna, no i ja mam jednego rodka (w balii), no i HAnia napisała, że wygląda jej na Gartendirector Rieder.
Mojego masz porównawczo na 784
Brzozowadzie... 15:37, 13 maj 2019

Cześć Aulko Nadrobiłam fotki, pierwsze rodki obejrzałam, Ty to robisz zdjęcia Kobieto! Kiedy do mnie przyjeżdżasz? Może wymyślimy jakiś termin u Kwartecika. Zdrowiej kochana! U mnie tylko chłopaki non stop się glucą, Ci młodsi. Ale Ich nosi po świecie do nocy, to potem takie efekty
Dziś kurde zimno jak szlag. Nawet do ogrodu mi się wyjść nie chce.
Zana 15:52, 13 maj 2019

Makusia Twoją unikalną w skali światowej myślę hodowlę rodka w balii znam doskonale. Twój nawet podobny do mojego, może to i on. Ale jakoś nie chce mi się za specjalnie w to wnikać.

Agatko zimnisko okropne, co spojrzę na termometr za oknem, to własnym oczom uzbrojonym w okulary nie wierzę. Aż te okulary zdejmuję, sprawdzam, zakładam sprawdzam a na słupku nieustająco 10 stopni. Dobrze, że dzisiaj w domu jestem i się dokurowuję. Do Kwartecika raczej nie dojadę. A jak sobie gdzieś może pod koniec maja wezmę ze dwa dni urlopu to może do Ciebie dojadę.
mrokasia 15:54, 13 maj 2019

Zana napisał(a)
....Do Kwartecika raczej nie dojadę.

Anulka, w sobotę ma być 23 stopnie więc może jednak się skusisz???
kwartet 18:29, 13 maj 2019

Anula jak nie dojedziesz w sobotę(wciąż mam nadzieję) to prosze czuj się zobligowana do wizyty w terminie późniejszym .Może na róże trafisz,do soboty to się chyba nie otworzą przy tej pogodzie.
Ze zdjeciami to się jednak wstrzymam ,jakieś na poziomie znośnym wyprodukuję to wkleję.Zdjęcie co to mi miało humor poprawić uświadomiło mi tylko, że daleka droga przede mną.
UrsaMaior 19:24, 13 maj 2019

Oj tam, co Ty gadasz Telefon masz w końcu dobry, to i fotki powinny Ci z niego wychodzić. Dawaj coś!
Brzozowadzie... 21:22, 13 maj 2019

Zana napisał(a)

Agatko A jak sobie gdzieś może pod koniec maja wezmę ze dwa dni urlopu to może do Ciebie dojadę.

I to jest bardzo dobra informacja W takim razie będę planować koniec maja.O rozczarowanie Wasze się obawiam, ale co tam, przynajmniej kawkę sobie popijemy Z serniczkiem