Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Anda 16:43, 16 maj 2019

Piękny ten klon rzekomo palmowy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 21:12, 16 maj 2019

Anda napisał(a)
A strumieniem wody ze szlaucha nie da się ich zmyć? One tak szybko spadają...

u mnie ciśnienie na końcu węża mam już tak słabe w tym miejscu ogródka, że nie daje rady spłukać mszyc - te młode to jak na klej przyklejona zielona masa. Przedwczoraj kupiłam nowy pistolet, bo ten który używam obecnie ma taki zbyt łagodny sik - jak rzęsisty deszcz może z nowym się da, ale nie próbowałam jeszcze, bo ciągle pada. Znów leje zresztą.
Zana 21:47, 16 maj 2019

Kasiu normalnie oświeciłaś mnie. Sprawdziłam jak wyglądają jajeczka biedronki.

Agata u mnie w ubiegłym roku tak obsiadły Jordana czarne mszyce, że też psikałam jakimś środkiem, szlauchem nie było szans.

Asiu miło mi Cię gościć u siebie. Historii nie musisz czytać, u mnie wszystko bardzo powoli posuwa się do przodu.

Ewa ja się zawsze zastanawiam czy jak je się spłucze to one w jakiś magiczny sposób znowu nie wylądują tam gdzie nie powinny. Klon dziękuje i nisko się w pas kłania.
08:58, 17 maj 2019
Nowa12 napisał(a)

Moje chyba wszystkie mszyce z ogrodu siedzą na wierzbie Hakuro .
Takich ilości jeszcze nie widziałam na jednej roślinie.

Ja dlatego wyrzuciłam hacuro, dużo robali, może tego widać nie było, bo gąszcz, ale sama myśl, że przechodząc pod nią ożna byłoby coś we włosach nosić ... przerażała brr

Kurcze muzę pooglądać dobrze rośliny, ale nie widziałam jeszcze nic u siebie.
eVka 09:13, 17 maj 2019

Aniu, zaglądnęłam d Ciebie i dowiedziałam się, że mam grzyba na kulkach tujowych... No fajnie... Lecę po Topsin i nawóz przeciw brązowieniu igieł.

Mszyce mam wszędzie, psikałam czeskim środkiem ekologicznym na bazie bakterii, które unicestwiaja mszyce (ta sama firma co Lepinox Plus), zobaczymy czy podziała.
April 10:15, 17 maj 2019

Anula, będziesz u Kwartecika? bo sprzeczne doniesienia napływają... Namyśliłaś się? Szkoda by było taką okazję ominąć.
Nowa12 11:33, 17 maj 2019

MonikA napisał(a)

Ja dlatego wyrzuciłam hacuro, dużo robali, może tego widać nie było, bo gąszcz, ale sama myśl, że przechodząc pod nią ożna byłoby coś we włosach nosić ... przerażała brr

Kurcze muzę pooglądać dobrze rośliny, ale nie widziałam jeszcze nic u siebie.

Nawet mszyc jeszcze nie masz? Bo u mnie to przenoszą się z miejsca w miejsce . Zaczęły od klonów, jaśminowca, róż a teraz siedzą na Hakuro .
Wiolka5_7 21:11, 17 maj 2019

U mnie też plaga mszyc...dziś pryskałam buka,trzmieliny,derenie i jeszcze na tawułach zauwazyłam przy cięciu...ech
la_estrellita 21:40, 17 maj 2019

Holender no, gorsza się czuję bo u mnie w tym roku żadnych robali jeszcze nie znalazłam. Pewnie wszystkie zamarzły .
KasiaBawaria 07:23, 18 maj 2019

U mnie tez nic.Ale od dzis ma byc znow cieplo wiec to sie moze zmienic...