Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Wiolka5_7 12:17, 21 maj 2019

Zana napisał(a)

Niedawno Hania/Gruszka pisała, że bluszcz może zabić drzewo, które oplata. Zaczynam obawiać się o sosny.

O kurczę,że aż tak to nie wiedziałam
Piękne te Twoje nowe rabaty
Ogród z dużymi drzewami to jest to ,uwielbiam nie tak jak u mnie patelnia
malgol 12:54, 21 maj 2019

Ogród chwalę niezmiennie więc dla odmiany pochwalę ziemię...no takiej pięknej to dawno nie widziałam wyobrażam sobie jak rosliny w niej mlaszczą
mrokasia 12:56, 21 maj 2019

malgol napisał(a)
Ogród chwalę niezmiennie więc dla odmiany pochwalę ziemię...no takiej pięknej to dawno nie widziałam wyobrażam sobie jak rosliny w niej mlaszczą

Nooo, ja taką ziemię widziałam całkiem niedawno, w worku .
KasiaBawaria 13:24, 21 maj 2019

Mnie tez zachwycila ta czarna ziemia. Taka masz u siebie czy to z worka?Jakiej firmy?Cudnie wyglada.
malgol 13:30, 21 maj 2019

mrokasia napisał(a)

Nooo, ja taką ziemię widziałam całkiem niedawno, w worku .

No tak , o worku nie pomyślałam
Anda 13:53, 21 maj 2019

Piękne rośliny, kompozycje, cudne zdjęcia Wszystko mi się podoba.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
agata19762 17:05, 21 maj 2019

Anulka powiem Ci szczerze jak na weekendowy ogród masz pięknie zadbane roślinki ...rabatki
Rodki pięknie Ci kwitną. Zieleń taka soczysta aż miło

Pozdrówka zostawiam
Gosiek33 21:31, 21 maj 2019

Zana napisał(a)

A jak długo ją masz? Moje do tej pory kwitły bardzo sporadycznie, ale miały kiepskie warunki. To roślina, która potrzebuje wilgoci, a tego na poprzednim miejscu nie miały. Miałam trzy sztuki, jedna niestety padła. Po latach niedoli pozostałe dwie odwdzięczają się za zlitowanie.

Ta jedna ma na pewno trzy, a druga chyba więcej.

Ponad 6 lat, ale rosła w cieniu tyle, że suchym. Teraz, mając w oku widok z ogrodu botanicznego, przeniosłam się w pełne słońce ale tuż nad nowe oczko. Zawsze to ileś wilgoci w powietrzu więcej. Ona jak bańka wstańka, padła mi kilka razy ale zawsze wypuszczała nowe liście
Brzozowadzie... 22:05, 21 maj 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W jakimś programie lub czasopiśmie ogrodniczym było sporo na ten temat. Zalecali przycinanie jeśli wlezie wyżej niż da się rade ogarnąć go z drabiny.

Anulka, padłam z wrażenia na widok przygotowanej gleby. Mistrzostwo!

Czytałam to samo Czyżbyśmy prenumerowały to samo angielskie czasopismo? Zapamiętałam to zdanie o drabinie
I z tą ziemią racja, roślinki cudnie skomponowane, ale ta czarna ziemia w lesie!!! O, ileż to pracy! Czuję dokładnie Twoje zmęczenie Ale efekt będziesz miała na pewno.
Żal wielki, że Cię nie było
Aurelllia 22:28, 21 maj 2019

Śliczne leśne klimaty Tylko stać i obserwować Kolor ziemi do pozazdroszczenia, ale roślinkom musi być w niej dobrze