Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 20:15, 01 lip 2019

Poppy napisał(a)

O tak! W niektorych krajach to dalej funcjonuje, w polnocnych wloszech straznik nas kiedys sciagal i straszyl karaUdalo nam sie, bo ktos wczesniej te tabliczki podobno ukradl

Co do sciezek, rob szersza. Ja jestem wlasnie po przerobce, poszerzania swoich w warzywniku, a wiesz, ze miejsca u mnie jak na lekarstwo, i jednak

U nas kiedyś ganiali tak w Łazieknach Królewskich. Na szczęście już odpuścili, można polegiwać na trawnikach i nawet leżaki są.
Ścieżka wzdłuż murku będzie miała ok. metr szerokości, więcej nie wyskrobię, eM i tak nosem kręci, że tyle trawnika ubyło. Ale na szerokie dojście do tarasu się upiera.
Zana 20:18, 01 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Śmiałki raczej wylecą w inne miejsce, wolne miejsca na brzegach mnie denerwują i tyle walerian ile się da pójdzie na zapłocie. Jak to się sieje, rany boskie...werbena to pikuś.

To Ty masz walerianę?. Tu mnie zastrzeliłaś po całości. Pogadamy jak przyjadę.
Gosiek33 20:20, 01 lip 2019

Zana napisał(a)

Wiesz, u mnie tabuny się nie przewijają. W razie co to będzie można też trawnik podeptać.
A tak na marginesie a propos trawnika: pamiętacie z dawnych czasów tabliczki z napisem "nie deptaj trawnika"?

W Lecie Muminków była w parku cała masa tabliczek zabraniających wszystkiego, Włóczykij i Mała Mi powyrywali te tabliczki i powrzucali do morza
Zana 20:22, 01 lip 2019

KasiaBawaria napisał(a)
Anula, jak czesto chodzi u ciebie ta linia kroplujaca i jak dlugo na raz?

Zraszacze trawnikowe 15 minut, linie kroplujące 20 minut codziennie o czwartej rano. Ja nie wiem czy to dużo, czy mało. Teraz zauważyłam, że rododendronom było za mało, musiałam podlać porządnie dodatkowo. Muszę im tam jeszcze jedną linię poprowadzić.

Chętnie przyjmę informacje jak macie poustawiane nawadnianie.
Zana 20:23, 01 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

Upss pokarało mnie za czytanie 9 wątków na raz, chciałam poprosić o kłosowca Black Adder a nie o tawułkę Oddaję tę ćwiartkę

OK
Swoją drogą zazdroszczę możliwości czasowych czytania tylu wątków na raz, ja się ze swoim nie wyrabiam.
Gosiek33 20:25, 01 lip 2019

Taki upał, że siedzę przed kompem
Zana 20:36, 01 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

W Lecie Muminków była w parku cała masa tabliczek zabraniających wszystkiego, Włóczykij i Mała Mi powyrywali te tabliczki i powrzucali do morza

A ja nie cierpiałam Muminków. Doceniłam jako dorosła czytając pacholęciu do poduszki
UrsaMaior 20:42, 01 lip 2019

Zana napisał(a)

To Ty masz walerianę?. Tu mnie zastrzeliłaś po całości. Pogadamy jak przyjadę.

Czy ja mam walerianę...stara, gdzie ja jej nie mam.
Gosiek33 20:43, 01 lip 2019

Zana napisał(a)

A ja nie cierpiałam Muminków. Doceniłam jako dorosła czytając pacholęciu do poduszki

Lepiej późno niż wcale, też dziecięciu czytałam

burza z zachodu idzie
Zana 21:02, 01 lip 2019

No, na Bemowie właśnie lunęło. Oby na dłużej!