Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 19:40, 01 lip 2019

Gosiek33 napisał(a)

to ja też nogę do kucia podstawię, da się pół na pół podzielić?

Pół na pół to będzie ćwiarteczka.
Muszę popatrzeć co mi tam jeszcze zostało, ale chyba będzie jeszcze co dzielić.

Tu te ciemniejsze (po prawej stronie) na starym miejscu, mogłabym wydać o ile te moje dzielone będą ładnie rosły

inka74 19:42, 01 lip 2019

Anula - nie ma znaczenia co obok jest. Ważne to co na tym zdjęciu uchwycone. A ty masz genialne "oko". Uwielbiam twoje i Ewci Andy zdjęcia. Przecudnie obie chwytacie takie chwile.
Edit - słownik mi tekst zamienia i końcówki dodaje
Zana 19:43, 01 lip 2019

Nowa12 napisał(a)

Piękne robisz zdjęcia. Ustawiasz jakoś specjalnie aparat?

Hmmm, to i owo przestawiam.
Zawsze piszę, że moje zdjęcia robi przede wszystkim światło.
Zana 19:48, 01 lip 2019

paniprzyroda napisał(a)

Cytuję, bo zachwycające miejsce stworzyłaś. Nawet najlepszy fotograf wiele nie zrobi, jak kompozycje marne Tawułki rewelacyjne, moje po przesadzeniu nadal 30 cm mają, buu. A miejsca w budowie w większości ogrodów znajdziesz, np. u mnie

Dziękuję Mariolko. Tawułki dostały duuużo dobroci, ja tam ziemię w ubiegłym roku urabiałam. Dodatkowo przy sadzeniu dostały jeszcze sporo kompostu. Na razie mają się świetnie, ale podstępne korzenie świerka zawłaszczają teren i obawiam się, że tawułki zbyt długo tam nie pociągną.
Co do placów budów, to i owszem, każdy przez to przechodzi. Tylko że ja jestem zbyt dużą optymistką i według moich wczesnowiosennych planów to ubiegłoroczny dół powinien być już zasypany, ścieżki skończone a ja miałam się zająć dalszym przygotowywaniem słonecznej rabaty. Oczywiście nic nie jest skończone i jestem z robotą w czarnej d...
Poppy 19:48, 01 lip 2019

inka74 napisał(a)
Anula - nie ma znaczenia co obok jest. Ważne to co na tym zdjęciu uchwycone. A ty masz genialne "oko". Uwielbiam twoje i Ewci Andy zdjęcia. Przecudnie obie chwytacie takie chwile.
Edit - słownik mi tekst zamienia i końcówki dodaje

Siem podpiszem!
Nie, nie tylko swiatlo, to jest po prostu cos ulotnego, czego nie da sei wyrobic albo wyuczyc, to sie ma, albo nie. Ty masz, Anda tez ma
Zana 19:49, 01 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
A cytowane powyżej obrazki też miałam zamiar zacytować, PRZEPIĘKNE! Te amfory robią robotę. I fajne te kontrasty!

A w ubiegłym roku zgadzałaś się z opinią Danusi, że one tam nie pasują.
Zana 19:51, 01 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)

Im dłużej będziesz myślała, tym później będą efekty;D

To się nazywa motywująca mobilizacja
Zana 19:53, 01 lip 2019

sarenka napisał(a)

I proszę tym oto krótkim stwierdzeniem wyjaśnilo się czemu u mnie nie ma efektów.
Mus jechać po drzewka

No bez dwóch zdań.
No miałam dzisiaj do Ciebie na chwilę dłużej zajrzeć, bo jakieś plany mi tam mignęły po oczach, a tu mam taki ruch, że znowu cholerka nie zdążę.
Zana 19:54, 01 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Już już

Jesteś absolutny superekspres
Zana 19:57, 01 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Idziesz jak burza, stara. Chodnik lepiej wygodny...na moim auto by się zmieściło i fajnie sie go używa.

Wiesz, u mnie tabuny się nie przewijają. W razie co to będzie można też trawnik podeptać.
A tak na marginesie a propos trawnika: pamiętacie z dawnych czasów tabliczki z napisem "nie deptaj trawnika"?