Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kerii 12:34, 11 cze 2017

Jaśmin z krzewuszką

Aurelllia 13:18, 11 cze 2017

Pięknie wszystko kwitnie o i już jaśmin kwitnie może u mnie też już zaczął - jutro się okaże
kerii 15:08, 11 cze 2017

Kawa napisał(a)
jezówki już kwitną ????

Nie wiem jak u innych ale moja już kwitnie

wrobelki 20:06, 11 cze 2017

Ile masz kwiatów ja zawsze po wiośnie narzekam że za zielono się robi Pięknie kolorowo
Zana 20:15, 11 cze 2017

Piękne masz te kępki irysów. Szkoda by było ich się pozbywać, są śliczne, tak jak piszesz trzeba coś przed nimi posadzić, żeby potem te brzydkie liście zakryć. Jaśmin z krzewuszką super się zgrały razem. Wyobrażam sobie jak musi pachnieć. A jeżówka to faktycznie jakaś wyrywna.
kerii 21:54, 11 cze 2017

Agania napisał(a)
Jak tam po wczorajszym deszczu, ogród znowu podlany...więcej kwiecia zobaczymy

Zmiana z rondem też może być...tylko ja bym zasugerowała posadzenie w nim drzewa o określonej urodzie i posadzenia go w skarpetkach z host lub liliowców...brakuje mi tutaj takiego akcentu w charakterze solitera

U nas na szczęście nie było jakiejś wielkiej nawałnicy więc tylko wyręczyło mnie w podlewaniu

Z tym rondem chwilowo daje sobie spokój bo i tak na razie nic tam nie będę przesadzać może dopiero na jesień albo wiosnę.
Ale myślę ) i coraz bardziej skłaniam się do przesunięcia go bardziej na środek i zrobienia takiego małego kulkowiaska.
Soliter już jest hmmm przecudnej urody klon mojego eM, usunięcie go stamtąd chyba nie będzie proste

kerii 22:18, 11 cze 2017

Zana napisał(a)
Piękne masz te kępki irysów. Szkoda by było ich się pozbywać, są śliczne, tak jak piszesz trzeba coś przed nimi posadzić, żeby potem te brzydkie liście zakryć. Jaśmin z krzewuszką super się zgrały razem. Wyobrażam sobie jak musi pachnieć. A jeżówka to faktycznie jakaś wyrywna.

Pachnie, pachnie a do tego dochodzi jeszcze dodatkowo liguster i czarny bez sąsiada

Irysków nie będę się pozbywać a wręcz przeciwnie bardzo chętnie przyjmę jeszcze białe
Kawa 10:12, 12 cze 2017

u mnie jeżówka jedna jeszcze kilka dni może do konca tygodnia się otworzy ale reszta to jeszcze uhuhuhu
kerii 11:17, 12 cze 2017

Ależ mi dzisiaj z rana moje słodkie psiaczki ciśnienie podniosły, wychodzę patrzę a tam moja nowa żurawka rozkopana, kora na połowie trawnika. Myślałam że mnie cholera weźmie. Nie wiem kiedy tego dokonały bo w sumie wyszły razem ze mną na pole a ja tylko na chwilę zatrzymałam się na balkonie surfinie oskubać.
Musiała iść moja ulubiona sąsiadka z drugiego końca ulicy ze swoim psem, one w tedy amoku dostają i nie patrzą gdzie i jak biegną. A ja jakoś przegapiłam ich szczekanie.
Nie mam pojęcia po co ta wredna baba robi sobie spacery akurat w moją przecznicę, chyba tylko po to aby wkurzać psy i to nie tylko moje. Do końca mojej ulicy jest jeszcze 5 domów i w każdym pies, który tak samo ją kocha jak i moje. Zrozumiała bym jeszcze jak by tam dalej były jakieś łąki albo coś ale uliczka ślepa i kończy się ogrodzeniem jakiejś firmy.
A żeby śmieszniej było to główna ulica z jednej i drugiej strony ma tereny gdzie spokojnie można z psem na spacer iść ehhhh.

A wracając do mojej żurawki "trochę" zmaltretowanej to co odpadło do wody wstawiłam może się ukorzeni, resztę od nowa posadziłam i podlałam może przeżyje tą dewastację.
kerii 11:20, 12 cze 2017

Kawa napisał(a)
u mnie jeżówka jedna jeszcze kilka dni może do konca tygodnia się otworzy ale reszta to jeszcze uhuhuhu

No ta jakaś wyrywana, poza tym nie wiem dlaczego taka niska, jak ją kupowałam w tamtym roku to miała dość duża łodygę a teraz taka jakaś krótka i pozostałe pąki też tak jakoś zaraz nad ziemią są.