Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja glebo terapia

Moja glebo terapia

kamcia 17:39, 21 sie 2017

Też w biedrze byłam i cebulki kupiłam
kerii 18:03, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Joluuu powalająca ilość cebulek Na wiosnę będzie ślicznie Czy jak masz norniczki to sadzisz do tych koszyczków zielonych czy nie boisz się i wsadzasz bezpośrednio do ziemi ?

Przygodę tulipanową zaczęłam dopiero w tamtym roku. Wcześniej prawie ich nie miałam, oprócz kilku sztuk czerwonych, które kwitły co roku bez wykopywania.
W tamtym roku nasadziłam jesienią po prostu do ziemi, zastanawiałam się nad koszykami ale za dużo miejsca by mi zajmowały. Na wiosnę zakwitły więc nornice ich albo nie zdążyły skonsumować albo nie były zainteresowane
Teraz też będę dosadzać bez koszyków, co ma być to będzie wszystkich chyba nie zjedzą.

Na tej rabacie gdzie najbardziej ryją mam posadzone hiacynty i ich nie ruszają, cebulki krokusów tylko przekopują, co jakiś czas znajduje je na wierzchu, podobno nornice odstrasza korona cesarska ale nie moje, spokojnie sobie kopią koło niej
kerii 18:12, 21 sie 2017

kamcia napisał(a)
Też w biedrze byłam i cebulki kupiłam

To będziemy miały podobne tulipanki czekam jeszcze na lidela oni mają większy wybór.

Te kupiłam do domu a na wieś jeszcze muszę kupić, tylko tam to takie jaskrawe czerwone, żółte żeby z daleka widać było Po zimie takie energetyczne kolory to cieszą.
Aurelllia 18:16, 21 sie 2017

Zdrowe podejście do tematu ja też w sumie nie miałam nigdy dużo tulipanów w ogrodzie, dopiero trzy lata temu jakos zachorowałam na nie a tak to tradycyjnie czerwone, które jeszcze moja babcia 30 lat temu sadziła
Agania 19:53, 21 sie 2017

Już sprzedaż cebul ruszyła, to już wiem dlaczego eM wybiera inne sklepy na zakupy

Lubię ten Twój skalniaczek, śliczna dziadziusiowa ta róża
GorAna 19:58, 21 sie 2017

O, widzę, że zaczyna się cebulowe szaleństwo
Jolu, najpierw daj jeść nornicom niebieskich granulek, bo Ci te piękne tulipany wszamają
Pozdrawiam
kerii 20:52, 21 sie 2017

GorAna napisał(a)
O, widzę, że zaczyna się cebulowe szaleństwo
Jolu, najpierw daj jeść nornicom niebieskich granulek, bo Ci te piękne tulipany wszamają
Pozdrawiam

Ania a co to za granulki na nornice i przede wszystkim czy nie są trujące dla psów ????? Już dawno bym jakieś anty nornice chemiczne zastosowała tylko boję się o psy

Zjedzone tulipany przeszyję , zdechniete psy na pewno nie.
kerii 20:58, 21 sie 2017

Agania napisał(a)
Już sprzedaż cebul ruszyła, to już wiem dlaczego eM wybiera inne sklepy na zakupy

Lubię ten Twój skalniaczek, śliczna dziadziusiowa ta róża

Wiadomości na ogrodowisku szybko się rozchodzą i wygląda na to że docierają do niepowołanych uszu czyt. eM

A za skalniaczek dziękuje to chyba jedna rabata, która z której jestem zadowolona przy reszcie w ciągle grzebie a efekty takie sobie, żeby nie powiedzieć że na niektórych beznadziejne
kasja83 08:23, 22 sie 2017

kerii napisał(a)

Przygodę tulipanową zaczęłam dopiero w tamtym roku. Wcześniej prawie ich nie miałam, oprócz kilku sztuk czerwonych, które kwitły co roku bez wykopywania.
W tamtym roku nasadziłam jesienią po prostu do ziemi, zastanawiałam się nad koszykami ale za dużo miejsca by mi zajmowały. Na wiosnę zakwitły więc nornice ich albo nie zdążyły skonsumować albo nie były zainteresowane
Teraz też będę dosadzać bez koszyków, co ma być to będzie wszystkich chyba nie zjedzą.

Na tej rabacie gdzie najbardziej ryją mam posadzone hiacynty i ich nie ruszają, cebulki krokusów tylko przekopują, co jakiś czas znajduje je na wierzchu, podobno nornice odstrasza korona cesarska ale nie moje, spokojnie sobie kopią koło niej

Też mam takie podejście do nornic...może je kuna straszy
Kawa 09:59, 22 sie 2017

a ja jeszcze do B nie zajrzałam