Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 07:42, 26 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Coś ogólnie taki wirus krąży-u mnie w pracy połowa załogi zakatarzona.
Pytanie ile masz cebul...upchnąć 10, a 100 robi różnicę

Kurcze, u mnie w robocie to samo.. jeszcze ogrzewanie nie jest odpalone i jest najzwyczajniej zimno-co chwilę trzeba sobie herbatę robić gorącą

Hmm cebul mam w sumie niewiadomo ile ale pewnie koło setki będzie

Najbardziej dumam gdzieby tu dac Exotiki, bo kupilam kilka paczek i musze w jakimś eksponowanym miejscu posadzić.. kusi mnie rózanka, bo bo tej porze pusta bedzie... a z drugiej strony jakbym chciala je wykopywac, a roze juz zaczną, to będzie klopotliwe..

Dobra, mam czas jeszcze
asiak 08:06, 26 wrz 2017

Kasiu Gizelka będzie pod płotkiem koło kompostownika
Dumam, co za ławką wsadzić
kwartet 14:33, 27 wrz 2017

zacne grono różo maniaczek tu obraduje,to może poratujecie pomysłem na różę na przód rabaty przed jc w kolorach pomarańczu, moreli, różu(coś w rodzaju garden of roses)
Kasiu a te twoje róże to zdrowe same z siebie czy ze wsparciem ,bo u mnie to masakra ,najgorzej minewra łysa tuż po pierwszym kwitnieniu
Z pnących posiadam tylko isaac pereier w tym roku ma 3x3 m pięknie pachnie dwa razy kwitnie,bez kwiatów krzak dalej wygląda bardzo ładnie
zdrówka życzę
Anda 15:26, 27 wrz 2017

kwartet napisał(a)
zacne grono różo maniaczek tu obraduje,to może poratujecie pomysłem na różę na przód rabaty przed jc w kolorach pomarańczu, moreli, różu(coś w rodzaju garden of roses)
Kasiu a te twoje róże to zdrowe same z siebie czy ze wsparciem ,bo u mnie to masakra ,najgorzej minewra łysa tuż po pierwszym kwitnieniu
Z pnących posiadam tylko isaac pereier w tym roku ma 3x3 m pięknie pachnie dwa razy kwitnie,bez kwiatów krzak dalej wygląda bardzo ładnie
zdrówka życzę

Polecam roze Hansestadt Rostock. Zdrowa, pieknie kwitnie, kolor bursztynowo-zolto-morelowy. Na dodatek pachnie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 16:00, 27 wrz 2017

Anda napisał(a)

Polecam roze Hansestadt Rostock. Zdrowa, pieknie kwitnie, kolor bursztynowo-zolto-morelowy. Na dodatek pachnie

to samo chcialam napisac
jest bezkonkurencyjna
Kasia_CS 16:26, 27 wrz 2017

kwartet napisał(a)
zdrówka życzę

Doradzić, nie doradzę odmiany, bo w ogóle w tych kolorach, które byś chciała, się nie rozeznaje..

Co do zdrowia róż, to dla mnie dość zadziwiające, bo jedyne opryski jakie robilam byly na mszyce jakoś w lipcu chyba i na tego nieszczesnego skoczka (ale to tylko na jednej róży byl).

Poza tym nic. I zwazywszy na pogodę, to nie wiem jak to jest, ze zaden grzyb ich nie tyka. Tfu tfu w zeszlym sezonie zrobilam kilka opryskow octanem wapnia, ale w tym rotalnie się lenię.. poza tym,to w sunie nie było kiedy pryskać przez te deszcze.
kwartet 19:31, 27 wrz 2017

Dzięki piękne ,poczytałam i rzeczywiście to może być to.
Kasia a miałam nadzieję,że były czary mary i będzie można ściągnąć.
Bardzo jestem ciekawa co na tej twojej różance wyląduje i jak będzie rosnąć,bo u ciebie warunki glebowe nietypowe przecież.
Kasia_CS 18:55, 28 wrz 2017

Aniu, mam na chwilę obecną zamówione takie róze - Mariatheresia, Voyage, Clair Renaissance, Marchenzauber, Pastella, Bailando, Home&Garden... z innej strony będzie Artemis, w innym miejscu Heidi Klum no uzbierało się No i pnące... mam nadzieję, że to nie wyjdzie tak, że na tym moim garażu sobie porosną porosną a potem wszystkie kaput w tej samej chwili - bo się skończyła bajka
Kasia_CS 18:59, 28 wrz 2017

I parę pstryków z tego tygodnia

Kasia_CS 19:02, 28 wrz 2017

Whirlwind piękny jest!

Rottkapchen

No i mam zagwozdkę - albo September charm albo ... haha no i zapomniałam co mam drugiego podobnego

Shaggy i Florence