Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 20:13, 25 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Kasia, jak zdrówko?

No mam katar straszny i gardło mnie boli.. taka rozbita jestem. Poogrodować nie mogę nawet Zresztą nawet nie mam jeszcze pomysłu gdzie wetknę cebule
inka74 20:16, 25 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)

Oplułam monitor

Już kurcze nie wiem... a może dam jakiś obelisk na Edenkę. Giardinę daję na płot i będę rozpinać.

Laguna z Jasminą pojdą na pergolę, do towarzystwa dostaną pewnie Clematisy.
ściereczkę podać )) ty się śmiejesz tu a moja koncepcja legła totalnie w gruzach. Ale daję im jeszcze rok na poprawę bo u dziewczyn ładne potrafią być. Na razie ogólnie ładnych pnących u mnie nie ma w praktyce choć w teorii mam takich 7 sztuk
Kasia_CS 20:17, 25 wrz 2017

Kasya napisał(a)

edenka ma grube bardzo pedy, tzn potrafi takie wypuscic, i dlugasne bardzo, ale oczywiscie w tym roku zmarzla wiosna i to co wypuscila potem bylo bardzo liche

laguna lysieje mi od dolu wiec dobrze czyms podsadzic

souvenir du docteur jamain prawie kolcow nie ma ale w zeszlym roku byl maczniak na maksa a w tym czasna plamistosc
potwor rosnie i to pewnie troche moja wina ze go wtłoczylam w obelisk na ktorym mu ciasno i brak przewiewu....

tak jest u mnie

Edenkę chciałam niby na pergoli przyginać, ale w tej sytuacji nie wiem już - chyba jednak Jasmina tam pójdzie.. Jedyne czego się obawiam, że może nie mieć wystarczająco słońca, co z kolei by edence nie przeszkadzało.

Za pergolą gdzie trochę cienia więcej przewiduję właśnie na płocie będzie Souvenir du docteur jamain kupiony po wpływem chwili - nieplanowany

U mnie wszystkie roże w tym roku mają mega zdrowe liście w porównaniu do zeszłego roku - żadnej plamistości, żadnego mączniaka.. tylko na LO był skoczek i do teraz pokutuje, bo chyba nie zwalczyłam do końca.
Kasia_CS 20:22, 25 wrz 2017

Kasya napisał(a)

niestety ma bardzo duzo drobnych bardzo czepliwych kolcow

KOlejny punkt przeciw umieszczeniu tej róży przy filarze..

Kasya napisał(a)

nie wiem co chcesz osiagnac, ale veilchanblau, jest duzym ramblerem, ma ladne zdrwoe liscie i nie ma kolcow
minus tylko taki ze kwitnie tylko raz ale ma taka ilosc kwiatow jakiej nie maja niektore roze w ciagu calego sezonu
nawet jak nie kwitnie to jest ladnie zielona

No tu jednak wolę powtarzające, nawet jeśli nie będą tak obsypane kwiatami na maksa jak większość ramblerów.
Kasia_CS 20:27, 25 wrz 2017

jolanka napisał(a)
A u mnie Jasmina rośnie pięknie, i kwiaty i pędy tak jak powinnybu róży pnacej.
Giardina tak jak u Inki, tzn. Belejak,
Edenka mocno podmarznieta wypuściła mocne, grube pędy. Jeden to ma juz jakieś 2,5 m ale z zaplataniem to będzie problem, sztywne są

No trochę mnie pocieszyłaś z Jasminą - zresztą chyba zwróciłam na nią bardziej uwagę, jak wstawiłaś jakieś jej zdjęcie i była dostępna w szkółce, więc możesz nawet się trochę jak jej matka chrzestna poczuć

a Edenka ma duże kolce? Może ona na filar... tylko z drugiej strony chyba za niska...
Kasia_CS 20:28, 25 wrz 2017

inka74 napisał(a)
ściereczkę podać )) ty się śmiejesz tu a moja koncepcja legła totalnie w gruzach. Ale daję im jeszcze rok na poprawę bo u dziewczyn ładne potrafią być. Na razie ogólnie ładnych pnących u mnie nie ma w praktyce choć w teorii mam takich 7 sztuk

Dawaj dawaj, bo cięzko się czyta forum, trochę zamglony ekran

Ja mam na ten moment tylko New dawn na jednej pergoli dwie sztuki - ta to jest potwór, ale i taki w sumie pewniak
jazzy 21:28, 25 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)

Czyli, ze pomocny chłop dzięki niemu będziesz miała więcej cebulek
Krzyśków już dziś nie było Tak to jest jak się chłopa słucha...
asiak 07:14, 26 wrz 2017

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za informację w sprawie róży U Ciebie są przepiękne
A ja dalej dumam, każda ma coś w sobie, chciałoby się kilka, a ja mogę tylko jedną wybrać za ławeczkę
kasja83 07:25, 26 wrz 2017

Kasia_CS napisał(a)

No mam katar straszny i gardło mnie boli.. taka rozbita jestem. Poogrodować nie mogę nawet Zresztą nawet nie mam jeszcze pomysłu gdzie wetknę cebule

Coś ogólnie taki wirus krąży-u mnie w pracy połowa załogi zakatarzona.
Pytanie ile masz cebul...upchnąć 10, a 100 robi różnicę
Kasia_CS 07:37, 26 wrz 2017

asiak napisał(a)
Kasiu, bardzo Ci dziękuję za informację w sprawie róży U Ciebie są przepiękne
A ja dalej dumam, każda ma coś w sobie, chciałoby się kilka, a ja mogę tylko jedną wybrać za ławeczkę

Dumaj dzielnie LO jest o tyle fajna, ze jadalna i możesz sobie konfiturę zrobić Pewnie przy ławce fajna by była bezkolcowa jakaś.. ławkę masz zapewbe inną, ale zobacz co na targach expo widziałam-może Cię natchnie

Bo bralas pod uwagę bezkolcowa chyba Ghislaine? Gdyby nie to, ze tego koloru zbytnio nie lubię, to może sama bym ją kupila..