Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasya 10:42, 09 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, coś nie bardzo mam co focic.. róże nie bardzo się popisują-chyba, ze zdrowymi liśćmi jeszcze zawilce ładne ale spróbuje machnąć jakieś nowe pstryki

ale masz pewnie jakie jesienne kolorki, niekoniecznie kwiaty pokazuj

a myslalas kiedys o aroniach ? sa takie piekne jesienia i bezproblemowe w pozstalym okresie, a do tego owoce na sok...moze bys sobie gdzies przy ogrodzeniu zmiescila w tle..
kwartet 20:20, 09 paź 2017

po posadzeniu połowy cebul dostałyśmy z Izą ślinotoku zakupowego i trzeba było to powsadzać,także druga połowa czeka
a widziałyśmy aronię z czerwonymi owocami urocza była ,ta zwykła to wielka rośnie
Kasia_CS 22:13, 09 paź 2017

Zgodnie z zapowiedzią udało dziś pstryknęłam kilka zdjęć, choć chcialo urwać łeb

Jak zwykle ujęcia z bliska są spoko, tylko szersze kadry pokazują jak duże są braki w załozeniach - będę myśleć przez zimę co zmienić

Wrzosy - te ładne dosadzone wczoraj - dostałam od sąsiadki poprzedzone pytaniem, czy jestem przesądna, bo ona tak i odda w dobre ręce Te małe wypierdki pomiędzy to przesadzane zeszłoroczne- widać, że coś im nieteges

Hakone aureola o ile dobrze pamiętam.. w tle najdalej limonkowa Everillo

Moje ulubione połączenie po raz enty - już tracąc swoje barwy Cherry fluff z opóźńioną vanilką -

Śliczna limonkowa hakonka - własnie nie pamiętam dokładnie, muszę znaleźć doniczkę albo Iza podpowie, bo też się w nie obkupiła - chyba Sun flare

Kasia_CS 22:16, 09 paź 2017

Nieliczne kwiaty New dawn

I niezmordowana NN, która ciągle wypuszcza pędy z pąkami
anka_ 22:25, 09 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)
Śliczna limonkowa hakonka ... chyba Sun flare
Gdzie wy Kobietki takie cuda wynajdujecie?! Piękna. Ciekawa jestem jej jesiennych barw. A u ciebie Kasiu ma słoneczko czy w cieniu?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasia_CS 22:29, 09 paź 2017

A to kawałek pierwszej kępy lawendy jaka zawitała u mnie w ogródku 2 lata temu i pięknie się rozrasta. Obok tegoroczna jeżówka Virgin

Liatrowy lasek

Green jewel sztywniutka i nic sobie nie robi z pogody

A ta trawka kupiona na targach mnie zauroczyła - to Reureif, ładny ma pokrój, cienko obrzeżona na krawędziach - na pewno ja dokupię jeśli przezimuje

I z bliska

Kasia_CS 22:32, 09 paź 2017

anka_ napisał(a)
Gdzie wy Kobietki takie cuda wynajdujecie?! Piękna. Ciekawa jestem jej jesiennych barw. A u ciebie Kasiu ma słoneczko czy w cieniu?

Aniu to nabytek z targów expo Zieleń to życie - w ofercie na kiermaszu mieli ją jako nowość w ZIelonych Progach. Miałam zamówioną Albostriatę, ale jak zobaczyłam tą, to od razu odstawiłam i wzięłam trzy sztuki Sun flare
Na zdjęciach w googe faktycznie się przebarwia - zobaczymy jak będzie u mnie. Teraz rośnie w półcieniu
Kasia_CS 22:41, 09 paź 2017

Praire fire też mnie zauroczyła swoimi zwiewnymi źdzbłami i jesiennymi kolorami

Mam szansę na rozsianie hakone ?

Rozbawił mnie dziś widok rosnącej w Ice dance stipy capillata - taki mutant wyszedł, ale wdzięczny

Hortka z serii Magical four seasons

A to grzybek ostatnio popularny u mnie w tym miejscu - koleżanka mówi, że to może być bzowe ucho
Kasia_CS 22:47, 09 paź 2017

A to już szersze kadry - no widać braki jak na dłoni - ale się poprawi
Po poszerzeniu rabaty nie zmieniałam nasadzenia, więc front pusty. NIe wiem, czy coś tam wsadzę na brzegu, czy przesadzę tam o te 10 cm szałwie, które rosną w rzędzie

Misz masz hortensjowy - ale szkoda mi to ruszać, jak już rośnie... ale front przed hortensjami będę zmieniać. A jak, to się może urodzi przez zimę w głowie...

I widok na furtkę
Kasia_CS 22:49, 09 paź 2017

Kasya napisał(a)

ale masz pewnie jakie jesienne kolorki, niekoniecznie kwiaty pokazuj

a myslalas kiedys o aroniach ? sa takie piekne jesienia i bezproblemowe w pozstalym okresie, a do tego owoce na sok...moze bys sobie gdzies przy ogrodzeniu zmiescila w tle..

No i fotki na zamówienie są

O krzewach owocowych poza porzeczką na pniu i agrestem już nie myślałam - w sumie nawet mnie nie kuszą. Musiałabym może gdzieś zobaczyć taką aronię na rabacie Masz może u siebie jakąś fotkę?