Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 08:07, 13 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Ja kupowałam w zeszłym roku na allegro-widzę, że ładnie startują.

Kurcze, a widziałaś ŚŚ Ursy? Ta mnie dobiła
Kasya 08:10, 13 kwi 2018

A ty możesz się jeszcze schylać ?
Kasya 08:12, 13 kwi 2018

Swidosliwy szybko rosną, moje po 4 latach maja 3,5m, czyli jakieś 0,5m rocznie
Kasia_CS 08:17, 13 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Ja też od groma jeszcze liści na rabatach mam ale już ich nie zbieram. Jak wszystko posadzę to korą przykryję No nie da się, choćbym nie wiem jak chciała wszystkiego samemu na 100% zrobić. Doba za krótka , rąk za mało a Ty do tego jeszcze arbuza dźwigasz Piękna wiosna u Ciebie.

No Ty masz trochę swoich dużych drzew, więc i liści sporo. Ale Ty dopiero coś tam posadzisz, to nie ma groźby stratowania roślin ostatnio lepiej się czuję sprawnosciowo to korzystam, a kucanie jest całkiem dobrą pozycja dla arbuzowej dzwigaczki
Kasia_CS 08:35, 13 kwi 2018

asiak napisał(a)
Kasiu, ja kanny też mam pierwszy rok i też miałam problem, gdzie góra, gdzie dół hihihi
Jedną to wsadziłam w poziomie, bo nie miałam pojęcia z którego końca zacznie rosnąć
Ja swoje potraktuję jako jednoroczne, bo nie mam gdzie trzymać

Ja spróbuję w kartonie do garażu pod wstawić - mieczyki tak przezimowałam raz, więc jak kanny mi się spodobają te odmiany to podejme próbę.
Kasia_CS 08:36, 13 kwi 2018

Zana napisał(a)

No, tylko oby moi sąsiedzi nie wpadli na taki genialny pomysł i nie prosili mnie o zbieranie liści na ich terenie z mojego "ukochanego" dębu.

haha! okaże się, że Twoją sąsiadką jest Basia i dopiero będzie zdziwko jak pisemko dostaniesz
Kasia_CS 08:38, 13 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Ładnie Ci wystartowały roślinki. Aż się gęba sama śmieje jak to widzi, no nie?

dopiero teraz rozumiem moją mamę, która co roku mnie oprowadzała wiosną po działce i pokazywała każdą kiełkującą roślinę z bananem na twarzy A ja wtedy jeszcze nie rozumiałam ile to radości - dopiero w sumie od zeszłego roku, kiedy nasadzenia sprzed 2 lat mi zaczęły z ziemi wychodzić zrozumiałam jaka to pełnia szczęścia
Kasia_CS 08:43, 13 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Kobieto Ty już powinnaś fotelik i na tarasie soczek sączyć, a nie po rabatkach liście zbierać.
Ale w sumie-dużo ruchu, dużo tlenu i wszyscy zadowoleni

No ja się tak cieszę, że coś mogę zrobić, że sobie nie wyobrażasz - pokaże dziś efekty mojej ostatniej roboty, którą z doskoku robiłam, bo mi się dziecko pochorowało, mało mam możliwości podziałać. I trochę strachu się najadłam... Podejrzewałam udar, bo na słonku trochę siedział w trakcie wieszania prania a czapkę ściagał regularnie. Potem nagle osowiały, temperatura, której nie mogłam zbić, płacz...
Nawet do szpitala pojechałam, ale zanim z lekarzem udało się porozmawiać czy przyjmie, to załatwilam zaraz wizytę w przychodni. I co? Niespodzianka - nie słońce a obustronne zapalenie uszu+gardło. Żeby było lepiej Młody się na zadną z tych rzeczy nie skarżył, a jest już na tyle kumaty i rozmowny, że umie powiedzieć co mu dolega. Więc antybiotyk w toku niestety...
Kasia_CS 08:46, 13 kwi 2018

Magda70 napisał(a)

A ciekawe...będą zatem typowo wielopniowe

Niech no tylko się rozrosną!

Magleska napisał(a)
wiosennie .....liście zbierasz ,a małej nie przeszkadza ściśnięty brzuszek przy pracach
ile jeszcze zostało .....bo to w maju chyba słodka kruszynka ma się pojawić

Kucam w rozkroku, to akurat arbuz się mieści, haha! Zostało jakieś 6-7 tygodni do wyklucia

mrokasia napisał(a)
Kacha, te ŚŚ to w miejscu suchelca posadziłaś???

Tak
Kasia_CS 08:47, 13 kwi 2018

Makusia napisał(a)
A w jakiej one odległości od się rosną?

One były kupione w donicach i po prostu obok siebie je wcisnęliśmy, żeby bardziej efekt jednej rośliny dawały. Chyba, że nie o to pytasz?