Kasia_CS
23:29, 04 cze 2021

Ale się dziś styrałam!! Z jednej strony nie zrobiłam jakoś bardzo dużo, gdyby tak podsumować, ale pracowałam na ciasnej rabacie i musiałam lawirować między roślinami, cebulkami tulipanów.. jedynie czosnek w donicy udało się bez problemu przenieść 
Wykopałam kilka kęp traw i oczyściłam co się dało, bo jakoś słabo ruszyły, w ich miejsce wsadziłam podzielone epimedium, dorzuciłam śniedki, które wczoraj mi Mama u siebie ukopala. Jeszcze w kilku miejscach też je wrzuciłam
Potem zaczęłam manewry na przyszłej rabacie dereniowej
musiałam przenieść hakonkę, cebule tulipanów zabezpieczyć, ulepszyć glebę i przy tym nie połamać rosnących wokół czosnków, rozchodnika, azalii... No brzuch się dziś nagimnastykował na potęgę. Ale sukces był i dereń ładnie się wkomponował.
Rzutem na taśmę jeszcze mojego niwaczka ciachnęłam, bo już się mocno zlewały te poszczególne piętra.
Fotki będą jutro

Wykopałam kilka kęp traw i oczyściłam co się dało, bo jakoś słabo ruszyły, w ich miejsce wsadziłam podzielone epimedium, dorzuciłam śniedki, które wczoraj mi Mama u siebie ukopala. Jeszcze w kilku miejscach też je wrzuciłam

Potem zaczęłam manewry na przyszłej rabacie dereniowej

Rzutem na taśmę jeszcze mojego niwaczka ciachnęłam, bo już się mocno zlewały te poszczególne piętra.
Fotki będą jutro