Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasya 14:18, 05 cze 2021

Ja magnoliom sypie nawoz do magnolii
inka74 15:46, 05 cze 2021

Nawóz do magnolii i podlewanie. Jak liści nie ma to może być podsuszona w doniczce. Tylko nie zalać a raczej regularnie po prostu.
Kasia_CS 17:41, 05 cze 2021

inka74 napisał(a)
Nawóz do magnolii i podlewanie. Jak liści nie ma to może być podsuszona w doniczce. Tylko nie zalać a raczej regularnie po prostu.

Kasya napisał(a)
Ja magnoliom sypie nawoz do magnolii

Tak właśnie zrobię - codziennie daję jej konewkę wody (ale tak 1,5 litrów, nie tak że 10l )

Zaraz pójdę sypnąć garść nawozu i podleję. Dzięki dziewczyny - z zobaczcie co za drapak z niej zrobiłam ale się nie spodziewałam, myślałam, że liście już wyjdą, a tu cisza..
Kasia_CS 17:43, 05 cze 2021

A tymczaasem parę fotek z wczoraj i dziś

Caradonna

Jedna z moich ulubienic - Marchenzauber
Kasia_CS 17:46, 05 cze 2021

Rutewka elin

Agreścik - zawsze ładnie rodzi owoce, ale nigdy nie był jakoś specjalnie smaczny, ale to moja wina, bo rzadko go podlewam...

CHyba czas trochę przetrzebić bluszcz - co prawda już nieco go przycinałam, ale może warto trochę prześwitów na płocie zrobić
Kasia_CS 17:50, 05 cze 2021

Cieszę się z niej jak dziecko - Olivia rose

A to niedługo wybuchnie Louis odier

I rabata, która stała się dereniową za sprawą aż jednego derenia to tu wczoraj najwięcej czasu spędziłam, żeby nie połamać niczego dokoła

Kasia_CS 18:40, 05 cze 2021

Wyszłam teraz po deszczu dać magnolce nawozu i fusów kawowych... Zatrzęsienie ślimaków zwaliło mnie z nóg... Znów posypalam viagrą podmurówkę za tujami od strony graniczącego z nami nieużytku.. a ile uzbierałam i za rzeczony płot przerzucilam... Masakra, wszystko zeżrą!! Ale wyjątkowo mało bezskorupowych w tym roku w porównaniu do zeszłego.. tfu tfu
Anda 21:12, 05 cze 2021

Śliczny busz. Louise jak zakwitnie to będzie szał Olivia piękna.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 21:41, 05 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Cieszę się z niej jak dziecko - Olivia rose

Wow, róże już kwitną, szał Piękne.

Kasia_CS napisał(a)
I rabata, która stała się dereniową za sprawą aż jednego derenia to tu wczoraj najwięcej czasu spędziłam, żeby nie połamać niczego dokoła

Co to za dwa drzewka po lewej od wierzby hakuro?
Dereń kousa ładnie rozjaśnia rabatę.

Wiolka5_7 22:01, 05 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ale się dziś styrałam!! Z jednej strony nie zrobiłam jakoś bardzo dużo, gdyby tak podsumować, ale pracowałam na ciasnej rabacie i musiałam lawirować między roślinami, cebulkami tulipanów.. jedynie czosnek w donicy udało się bez problemu przenieść

Wykopałam kilka kęp traw i oczyściłam co się dało, bo jakoś słabo ruszyły, w ich miejsce wsadziłam podzielone epimedium, dorzuciłam śniedki, które wczoraj mi Mama u siebie ukopala. Jeszcze w kilku miejscach też je wrzuciłam

Potem zaczęłam manewry na przyszłej rabacie dereniowej musiałam przenieść hakonkę, cebule tulipanów zabezpieczyć, ulepszyć glebę i przy tym nie połamać rosnących wokół czosnków, rozchodnika, azalii... No brzuch się dziś nagimnastykował na potęgę. Ale sukces był i dereń ładnie się wkomponował.

Rzutem na taśmę jeszcze mojego niwaczka ciachnęłam, bo już się mocno zlewały te poszczególne piętra.

Fotki będą jutro

No szacun Kasiu tyle tetrisów zrobiłaś w twoich stanie