Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Gruszka_na_w... 22:31, 15 lip 2016

Makusia napisał(a)
Dziewczyny spokojnie
Wam powiem, że martwię się też, że mój gust i wyczucie wciąż są skalane-choć już dużo mniej- chińskim dywanem....

Dywany to raczej z Persją mi się kojarzą. W życiu nie widziałam chińskiego dywanu. Z czym go kojarzyć? (pytam, bo nie wiem, jakie niebezpieczeństwa stylistyczno- wizualne nam grożą).
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 22:44, 15 lip 2016

Kwiatki, wzorki, szlaczki, plamki, wszystko pstrokate i nie wiesz, czy to dywan, czy ręcznik
Basiula 13:44, 16 lip 2016

Ajajaj nadrobiłam.
Piękne prezenta!
A propos, jak pomagałam robić sąsiadce rabatę z limonkowymi zurawkami to jej córka też zapytała co to za sałata.
elka_ 13:46, 16 lip 2016

Makusia napisał(a)

Natka, powaliłaś mnie tym wpisem
Ja też uwielbiam być nie w temacie czasem i nagle dostać olśnienia A na Ogrodowisku trzeba mieć oczy z tyłu głowy, jak szyframi Dziewczyny lecą
Moja konwersacja z AniąCh na temat odszyfrowania skrótu "Gracki" tego najlepszym przykładem

podzielam zdanie - szyfry, skróty,
czytam wątki i czasami dopiero w kolejnym wątku wpadam na trop

Marto, powtórzę za wieloma, ale pędzisz, parę dni przegapiłam, a tu tyle postów do nadrobienia
"Dywan chiński", to już na pewno Tobie nie grozi
Gosiek33 18:13, 16 lip 2016

W jakiejś książce czytałam, jak bohater pojechał do Francji i nadziwić się nie mógł, że przed domem rosną kalafiory na krzakach Opis był to na tyle zaraźliwy, że czasem mi się przypomina
Gruszka_na_w... 22:35, 16 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)
W jakiejś książce czytałam, jak bohater pojechał do Francji i nadziwić się nie mógł, że przed domem rosną kalafiory na krzakach Opis był to na tyle zaraźliwy, że czasem mi się przypomina

A te kalafiory, to co to było?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosiek33 17:16, 17 lip 2016

Hortensja
Gruszka_na_w... 19:41, 17 lip 2016

Gosiek33 napisał(a)
Hortensja

Dobre
Makusia 08:28, 18 lip 2016

Nowy tydzień, nowe wyzwanie
Dziewczyny pomóżcie zagospodarować teren pod brzozami, a przede wszystkim pomóżcie w zarabatowaniu reszty działki. Dary od Dobrego Duszka w większości zadołowane, wszak trzeba je rozdysponować docelowo

Pod świerkiem chciałabym chyba posadzić zielone/limonkowe żurawki, ale też nie wiem jak powinna tam wyglądać linia rabaty...

Póki co stan aktualny pod brzozami wygląda tak:

A przy świerkach tak:

natka098 08:59, 18 lip 2016

O Makusia, duży obszar jak na 1 tydzień zaplanowałaś, ja nie pomogę bo się nie znam, a tym bardziej co pod drzewami, ale kibicuje i będę podglądać efekty.