Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Toszka 19:30, 19 wrz 2016

Trawa absolutnie się nie nadaje. Jak temperatura ustabilizuje się na -5 (w dzień i noc) to obsypuje się korą, kompostem, suchymi liśćmi.
kaz742011 20:34, 19 wrz 2016

Witaj Martuś. Melduję że żyję ale nic ogrodowo nie działam. Resztę prac zostawiam na następny rok, bo przecież przyjemności trzeba sobie dawkować. A tak serio to po pierwsze roślin u nas w szkółkach jest teraz mniej niż na wiosnę a po drugie mam jeszcze kostkę brukową do ogarnięcia i dlatego nie ruszam pewnych miejsc.
Zgłaszam wniosek o podkarpacki oddział klubu, sekcja niezdecydowani i nic nie wiedzący.
hindsight 21:51, 19 wrz 2016

Wrzuć zdjecie, najwyżej później usuniesz.

Ivory halo ma gęste pędy i sporo białego.
Makusia 22:43, 19 wrz 2016

Tu były derenie
Makusia 22:45, 19 wrz 2016

Dziewczyny oglądajcie, komentujcie i szybko usuwam...
natka098 22:50, 19 wrz 2016

Nie lubie zdjęć gdzie są wszystkie doniczki obok siebie, bo ja nic a nic nie widzę która gałązka od której rośliny
Toszka 23:46, 19 wrz 2016

śmieszy mnie pokazywanie wielkości roslin jak primo -i tak trzeba wiosną ściąć gałązki, a secundo - najważniejsza bryła korzeniowa, czyli wielkość i zawartość doniczki.
Jednak rezolutnie powiem tak - przy trudnościach ze zdobyciem tej odmiany i przy rozsądnej cenie to wydają się owe dzieciuchy być warte grzechu. Zwłaszcza, że założenie z początku wątku jest takie, że impreza rodzinna tuż tuż i rzeczonej eS ma szczęka opaść

Po w/wspomnianej imprezie weźmiemy się ostro za półkę. Teraz najwyższy czas zrobić wertykulację trawnika i zadbać o jego kondycję na w/w imprezę
hindsight 07:31, 20 wrz 2016

Jaka cena tych IH? Dużo będziesz sadzić?
Makusia 08:04, 20 wrz 2016

Natka- mam dokładnie ten sam problem...

Toszko- doniczki są 3 l.
Co do imprezy majowej- pogodziłam się z faktem, że cudów do maja nie zdziałam poza tym, co już zrobiłam. Zaplanowałam na wiosnę zrobienie elewacji i malunek całego wnętrza, więc tym bardziej do maja raczej na wsparcie finansowe nie ma co realnie liczyć. Derenie mogę kupić wiosną, chciałam tylko, żeby już sobie rosły i moje oko chociaż czerwonymi gałązkami cieszyły Ale jeśli lepiej poczekać do wiosny z tymi zakupami, to poczekam.

Dominika, potrzebuję sześć sztuk.Cena- 20 zł./sztuka. Elegantka AniCh kupiła bardzo ładny krzaczek za 6 zł., więc nie jest to cena podwalająca, ale IH są dużo droższa z tego, co zauważyłam. I ciężko dostępne.
Makusia 08:10, 20 wrz 2016

Toszka, Gosia- dzięki za info o trawie. Tak też myślałam, ale kto pyta nie błądzi

Basiu, no fajnie, że dałaś dowód życia Oddział podkarpacki otarty