Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Anda 12:05, 03 paź 2017

Slicznie brzozy wygladają na półce Opalikuj je normalnymi palikami. Są chyba takie o 2m dlugosci. Takie wystarczą. Ważne, żeby te mimikorzonki, które są odpowiedzialne za dostarczanie pożywienia, nie urywały się przy każdej mocniejszej wichurze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
roma2 12:09, 03 paź 2017

Ooo, właśnie Ewa napisała
Anda 12:13, 03 paź 2017

Bryła korzeniowa nie za wielka przy tych brzozach, to każdy korzonek się liczy. Dobrze, że podlane korzonkiem. Teraz dbaj jeszcze o wilgotność i będzie dobrze, tak jak Roma pisze

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
roma2 12:16, 03 paź 2017

Przyszły mi do głowy jeszcze odciągi jak u Ani-Anbu. Tylko nie wiem, czy na półce to realne. Podpytaj Ani.
Makusia 12:20, 03 paź 2017

Czyli nie drabiny- to już sukces
Zamówię paliki, bo już zamawiałam w tartaku i robią mi pod wymiar- myślicie, że po trzy na jedną?Tak, jak zieleń miejska?
Anda 12:21, 03 paź 2017

Trzy na jedną wystarczą
anbu 12:23, 03 paź 2017

Marta choiny za mokro? No nie wiem, moje dostają bardzo dużo wody, to więc bym raczej wykluczyła
Odnośnie słońca......hmm Wszędzie pisze, że one do cienia się nadają. Moje rosną na totalnej patelni - od rana do wieczora (dlatego je tak obficie podlewam ) i dają radę bez problemu.
Może trzeba im troszkę czasu?
Makusia 12:26, 03 paź 2017

Roma, Ewo - dziękuję :-*

Aniu mam nadzieję, bo wyglądają znacznie gorzej, niż po posadzeniu ...
natka098 12:27, 03 paź 2017

Brzozy mimo małych korzeni potrafią sobie poradzić, widziałam brzózki rosnące na dachach, i sobie dawały radę
Makusia 12:33, 03 paź 2017

natka098 napisał(a)
Brzozy mimo małych korzeni potrafią sobie poradzić, widziałam brzózki rosnące na dachach, i sobie dawały radę

Natka ja też takie widziałam, ale one sobie radziły "od nasionka", a te mają te korzenie sieknięte-urąbane normalnie i tylko kikut plus parę mniejszych kikutów....