Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Anda 13:02, 29 kwi 2018

Fajne sztuki dorwałaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 15:09, 29 kwi 2018

Anbu dzięki serdeczne. O kręgosłupie wiem. Nie ma mowy o przenoszeniu metr na lewo, czy pół metra do przodu. Troje Chłopa ledwo dało radę do samochodu wsadzić, więc posadzek raz i tam już zostanie. Myślę, że na zakręcie jeden. Pytanie, czy jeszcze jednego dać pod oknem kuchennym na tą rabatę, czy już nie. A jeśli nie, to nie wiem gdzie.

Twój stożek śliczny jest!
Kasia_CS 16:31, 29 kwi 2018

Kurczę... mnie to się jakoś tak widzi bardziej tego typu roślina nie pod samym domem a jednak w oddaleniu - może to stereotyp..
Toszka 18:23, 29 kwi 2018

Anula juz ci ładnie napisała. jestem z niej BARDZOOOO dumna!!!!
Pamiętasz jak u JoannyDe pokazywałam cięcie połączone z przenosinami?

anbu 18:30, 29 kwi 2018

Toszka napisał(a)
Anula juz ci ładnie napisała. jestem z niej BARDZOOOO dumna!!!!
Pamiętasz jak u JoannyDe pokazywałam cięcie połączone z przenosinami?

:*
Makusia 19:28, 29 kwi 2018

Dziewczyny wrzucam zdjęcie przedokiennej. Szerokość mniej więcej 3,60 M (w najszerszym), długość-spokojnie 5 m

Makusia 19:32, 29 kwi 2018

Takie cisy mam-na moje laikiem oko to baccata.
Makusia 19:38, 29 kwi 2018

Tu najładniejszy. Kandydat na kulkę. Teorię postępowania mam już w jednym palcu. Przełożenie teorii na praktykę...

I na koniec ogromną prosba. Ponieważ nie mam możliwości fizycznych ani technicznych, żeby z nimi biegać, przenosić, przymierzyć - muszę na kartce (zdjęciu) zdecydować gdzie je posadzę.czasowo nie mogę zwlekać zbyt długo, bo w baliach bez odpływu nie jest im najwygodniej.
Dziewczyny, jeśli macie jakiś pomysł, wizję, ideę - walce śmiało. Na przedokiennej nie do ruszenia jest klon. Reszty nie ma (nie będzie).

Z tych trzech cisow kiedyś, kiedyś będą dwie kulki i stożek, lub kulka, stożek i bonsai.
Toszka 19:46, 29 kwi 2018

Proszę o zwymiarowanie położenia klona!!!!

EDIT
ta rabata ma być spokojna (czyt. ę-ą elegancką, kilkugatunkowa) czy eksplozja połączeń?
Makusia 20:13, 29 kwi 2018

Toszka napisał(a)
Proszę o zwymiarowanie położenia klona!!!!

EDIT
ta rabata ma być spokojna (czyt. ę-ą elegancką, kilkugatunkowa) czy eksplozja połączeń?

Wymiaruje; 400 cm do lewego brzegu rabaty-mierząc w prostej linii, czyli do "zakrętu" . 330 cm do najdalej wysunietego punktu na okręgu rabaty-czyli od klona nieco po skosie ale na wprost , 60 cm ma za sobą i 150 do styku kostki z rabata po prawej (początek okręgu)

Gatunków przewodzacych nie więcej niż trzy. Uzupełniacze to inna inszość.