Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 16:58, 20 maj 2012

fotek jeszcze brak, zrobię jutro, bo dziś się goszczę Ale sa na prawdę malutkie, liczę, że szybko urosną. Kupowałam w szkółce w Smętowicach, koło niemieckiej granicy (Kołbaskowo)...ale wiem, że wszyscy na Ogrodowisku polecają Ogrody Traw i ich sprzedaż wysyłkową (Mariusz Surowiński)

http://www.ogrodytraw.eu/

Petunie sa takie granatowo-fioletowe, powiedzmy...chabrowe Kupiłam u naszego miastowego ogrodnika Wsadzone 2 tygodnie temu bardzo szybko rosną

Połówka pochwaliłam
Konstancja30 17:05, 20 maj 2012

Ana ... ciurkadełko świetne ... rabaty zwłaszcza z przyłapanym małżem w trakcie pracy - bezcenne ... kolory jednorocznych mocne i piękne ... zamysł pozamiatania rabaty znajomy - 15 lat temu moja córka szła na plażę z komplecikiem szczotka i szufelka (co zjawiskowo wyglądało wśród maluchów z wiadereczkami ) ... bo zniesmaczona po poprzednim dniu postanowiła kołobrzeską plażę pozamiatać ...
Linka 19:01, 20 maj 2012

Ana doczekałam wczoraj na świeże foty ale nie byłam juz w stanie odpisać powalił mnie i zachwyt i sen ..... bardzo slicznie wygląda połączenie klonika, ciurkadła i kamyków, efekt robi wrażenie............ te kamyczki tez fajne, dobry wybór

Czekam na rabatę miskantowo-hortensjową, sama tworze taką i jestem ciekawa Twojego ułożenia,..... ja kupiłam Morning Light ale teraz waham się w dwrotną strone , to znaczy czy nie wymienić na Gracillimus czy Variegatus, bo wiesz ja " rozbieram" swoja rózankę - prawie bliźniaczą Twojej i tam chce hortensje

pozdrawiam
Ana 19:54, 20 maj 2012

Linka - czyli jednak rozbierasz różankę? A ja czekam na debiut swojej, ciekawa jestem jak to będzie gdy róże zakwitną?
Ta rabata miskantowo-hortensjowa zaczyna się tuż za klonem i curkadłem, w sumie wszystkie rośliny już są, tylko nie wiem jak ją wykończyć od strony frontowej
Posadziłam wg wstępnego projektu - tego:

Tylko roślinki się pozmieniały, jest: klon Sangokau - stożek cisowy - annabelle x 2 - miskant Variegatus - Limelight x 2 - 4 tawuły golden proncess i za nimi 3 miskanty Gracilimus -tawuła van Houtte'a

no i dalej zonk

Konstancja - czyli mój synek ma podobny tok rozumowania On chciał posprzątac kamyczki na rabacie
Syla 20:57, 20 maj 2012

pięknie skomponowana rabatka a klonik pierwsza klasa z tym ciurkadełkiem .... Działasz spokojnie i rozważnie i pięknie to wychodzi .... Jestem pełna podziwu dla Twojego spokoju ..... bo tak Cię odbieram Ja jutro odbieram swoje dwa nowo zakupione drzewka również kloniki "Aureum" oraz "Inaba Shidare".... wykombinowałam dla nich miejsca ale nie wiem czy dokładnie przemyślane ..... Jak to zwykle ja pozdrawiam
Ana 21:07, 20 maj 2012

Syla, łał, dziękuję za takie słowa Bywam porywcza i nawet czasem spontaniczna , ale niestety, jak to zodiakalna panna, często pedantyczna i drobiazgowa To bywa męczące, zwłaszcza gdy coś zacznę i nie mogę skończyć, ponieważ w trakcie prac COŚ mówi mi, że to nie to...ech, mój mąż pewnie by się wypowiedział (z resztą spójrzcie jak długo powstaje rabata hortensjowa i nadal nieskończona )
Koniecznie pokaż kloniki, ja się zakochuję w nich z każdym dniem coraz bardziej i już myslę, gdzie wsadzić kolejnego

No i HIT DNIA!
Mój mąż przed godziną spacerujac po ogrodzie stwierdził, że UWAGA:
"Może na skarpie też zrobilibyśmy wodę, jakiś strumień albo kaskadę?"
Nie poznaję wlasnego M
A jak się cieszę z tych postępów
kaisog1 21:09, 20 maj 2012

Ana to Ty sie teraz nie zastanawiaj tylko kuj żelazo puki gorące. Zamawiaj materiały i do dzieła!
Ana 21:11, 20 maj 2012

kaisog1 napisał(a)
Ana to Ty sie teraz nie zastanawiaj tylko kuj żelazo puki gorące. Zamawiaj materiały i do dzieła!

tak też mam zamiar Chociaż u nas wersja "szybko" to pewnie na jesień
kaisog1 21:19, 20 maj 2012

echhhh trzeba było nagrać M - coby dowód mieć
Syla 21:22, 20 maj 2012

No to kibicuję bo taka kaskada to była by kwintesencją wszystkiego u Ciebie ....A M masz zdolnego i pracowitego i fajnie, że sam doszedł do takich potrzeb to cieszy !!! życzę szybkiej realizacji