Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

zuza12 12:14, 27 sie 2012

Aniu, nadrabiam zaległości. Najpierw pochwały i zachwyty dla małej artystki, bo rysunek przepiękny. Teraz dla tej starszej - pracownia super.
No i kolejne spotkanie. Ogrodowisko jest cudowne - musimy pomyśleć o spotkaniu w większym gronie. Szkoda,że tak mało fotek, ale to chyba jest juz regułą, że sie tak rozgadujemy, że zapominamy o fotkach. Ja mam pracowity okres, co tydzień goscie i rewolucja w ogrodzie, zaczynamy pomału porzadkowac nasz bałagan.
Ana 09:44, 28 sie 2012

Zuza, zaintrygowana jestem niesamowicie Twoimi zmianami (a wiecie, kto koło mnie wczoraj rowerkiem sobie jeździł??)
Spotkanie trzeba zorganizować koniecznie, myslę, że po wakacjach, bo część jeszcze urlopuje (Macham do Dianki!!)

U mnie też zmiany - Zuza przyłapala mnie wczoraj na ponownym przekopywaniu mojego wrzosowiska - mam nadzieję, że to juz ostatni raz...prawie wszustkie roślinki (prócz drzewa) wykopałam i posadziłam na nowo zagęszczając wrzosowisko...teraz trzeba obsadzić pozostały plac...koncepcja się rodzi

A w ramach odskoczni wczoraj zakupy w Biedronce - ależ mają wybór cebulek!!! Mnóstwo tulipanów, narcyzów, szachownic, hiacyntów!! no raj
Do mnie trafiły cebulki tulipanów, na razie 3 gatunki (80 cebulek), ale będzie więcej

24 cebulki Balleriny na rabatę trawiastą

32 cebulki Elegant Lady na hortensjową

24 cebulki Claudii na wrzosowisko
Ana 09:46, 28 sie 2012

Bardzo bardzo czekam na cebulki krokusów, bo planuję ich duzo więcej niż rok temu, jestem w nich absolutnie zakochana, bo nawet po przekwitnięciu wygladają jak ozdobne trawki

a takiego dużego gościa miałam wczoraj na tarasie Miał chyba z 6 cm, dzieciaki zachwycone

popcorn 09:49, 28 sie 2012

Ale fajne tulipanki!!
A taki gość mi w mailinach siedzi, fajnie go słychać w ciepłe suche wieczory

pozdrawiam, miłego dnia!!
Wieloszka 09:53, 28 sie 2012

Ana napisał(a)

A w ramach odskoczni wczoraj zakupy w Biedronce - ależ mają wybór cebulek!!! Mnóstwo tulipanów, narcyzów, szachownic, hiacyntów!! no raj
Do mnie trafiły cebulki tulipanów, na razie 3 gatunki (80 cebulek), ale będzie więcej

Ana, a te biedronkowe cebulki są godne polecenia? Normalnie rosną? Ceny przystępne? W tym roku zamierzam debiutować cebulkowo, ale bez szaleństw
Ana 09:57, 28 sie 2012

Aga - to mój drugi sezon z cebulkami, w ubieglym roku też kupowałam prawie wszystkie cebulki w Biedronce (krokusy, szafirki, tulipany) i wszystkie pięknie urosły i kwitły Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie podobnie!
Kupiłam też pakę 100 sztuk narcyzów w netto - też były ładne (tylko takie mini - nie doczytałam na etykiecie, że to jakaś mniejsza odmiana, do wazonu niestety się nie nadała)...

A ceny baaardzo przystępne Za 8 szt w paczce 3,99, czyli 50 gr/szt i bardzo dużo odmian...

Karolina - te wieczorne koncertowanie to bajka! Ja uwielbiam siedzieć i słuchać....
Wieloszka 10:00, 28 sie 2012

Ana napisał(a)
Aga - to mój drugi sezon z cebulkami, w ubieglym roku też kupowałam prawie wszystkie cebulki w Biedronce (krokusy, szafirki, tulipany) i wszystkie pięknie urosły i kwitły Mam nadzieję, że w tym sezonie będzie podobnie!
Kupiłam też pakę 100 sztuk narcyzów w netto - też były ładne (tylko takie mini - nie doczytałam na etykiecie, że to jakaś mniejsza odmiana, do wazonu niestety się nie nadała)...

A ceny baaardzo przystępne Za 8 szt w paczce 3,99, czyli 50 gr/szt i bardzo dużo odmian...

dzięki Ana! Rzeczywiście cena czyni cuda Ja bardzo rzadko kupuję w Biedronce (nie przepadam za tym sklepem), ale takiej okazji nie mogę przegapić
Ana 10:21, 28 sie 2012

Hahaha..no ja jestem w owadzim sklepie często, bo to jedyny supermarket na osiedlu (co aurat jest plusem)
mallwinka 10:58, 28 sie 2012

ale zakupy poczyniłaś. ja tez wczoraj buszowałam w tych cebulach w B ale w końcu skusiłam się tylko na hiacynty. u mnie nie było takich białych z rózowymi końcówkami.
ja u siebie chće same białe posadzić dlatego szukam na razie mam ok 50 cebulek (tulipaany i krokusy jak na razie).
Ana 11:13, 28 sie 2012

białych faktycznie tam nie widziałam za wiele, tulipanów na 100% bialych nie było (a w tamtym roku kupowałam tam Purissima), ale było duzo odmian bialych narcyzów