Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

mallwinka 09:48, 26 sie 2012

Ana zamotałam u siebie tez takie zasłony)))
Milka 09:49, 26 sie 2012

ale fajne prezenciki w dwie strony
Madzenka 09:50, 26 sie 2012

Ana napisał(a)
Aniu - dzięki Jesteś pierwsza! I dzięki Tobie zauwqażyłam, że zbliżam się do 400 ale to jeeeszcze 8 stronek przecież

Madzia - prawda że duet kosz-oleander nad wyraz udany??

Madżenko - to co? Kiedy wpadasz??? Ale wykraść Ci mojej Księżniczki nie pozwolę

Sebuś - bardzo bardzo, nie mogę doczekać się następnego!

Ania - a gdzie Ty znów fruwasz?? Zajęcia psotaram się zorganizowac

Ania chyab w przyszlym roku w wakacje księżniczka podrośnie
motylla 09:55, 26 sie 2012

Boże, jaki piękny ten taras, wymarzony...
Ozz 15:56, 26 sie 2012

No i Ufffff..... doczytałam do końca!

Zachwyty, zachwyty i jeszcze raz zachwyty, ale co ja się będę powtarzać! (Lepiej na dowód pojadę do castoramy po wosk do wybielania i zacznę nowy rozdział w moim ,,ogrodzie" )

Będę wpadać i podziwiać pewnie jeszcze nie raz.

A teraz, co by nie było - wrzucam ,,kamyk" do ogródka, czyli swoje 3 gr.

1. Aż korci żeby kulkę na pniu przy tarasie podsadzić jakąś delikatną wyższą trawką - tak pięknie by się ten pieniek wyłaniał z pomiędzy nich przy wietrze... a mówiłaś, że wieje okrutnie

2. Co do rabaty hortensjowej... bo przez nią też tu trafiłam to od momentu zeszłorocznej propozycji Danusi, gdzieś nawet na foto (tylko, na której to było stronie, ho, ho) nie układa mi się inaczej myślenie o tym zakątku. Ja bym zasugerowała dosadzenie tam jeszcze dwóch - jedną, na miejscu tawuły, między oknami (nie będzie problemu z zasłanianiem), bo tawuła to jest gigant i to szybko rosnący, bardzo szybko... 2,5-3 m to tak potrafi dociągnąć spokojnie. Druga zaś pod drzewkiem na pniu obok cisowego ekranu - normalnie byłby opad szczeny
p.s. nie myśleliście pomalować tej rynny przy kwadracie na rzeźbę (suuuper pomysł) na biało? Trochę za rzeźbą będzie się rzucać ,,nieestetycznie" w oczy...

Kibicuję bardzo !
AniaK 00:32, 27 sie 2012

A tym razem nasze polskie morzepiękne o każdej porze
Zastanawiałyśmy się z Dianą nad wyjazdem do Kapiasów na spotkanie 8 września (taki szalony na razie tylko pomysł), poszukujemy jeszcze 3 chętnych osób.Dosiadasz się?
Ana 08:47, 27 sie 2012

Aniu...no taka data u mnie nie przejdzie niestety ze spotkaniem Będę siedzieć w garach....a wieczorem świętować okragłą rocznicę urodzin i mniej okrągłą rocznicę ślubu

Ozz...Dziękuję i za miłe słowa i za kamyczek I juz mówię co i jak - trawki faktycznie tam planuję pod kulką na pniu, bo ten zakątek jeszcze nie skończony - czekamy na kamyk...a trawki planuję Carex bronze form...
Pod dereniem przy ekranie cisowym jest hortensja Tyle, że unique - młody krzaczek, w tym roku zakwitł dopiero 2 kwiatami, ale będzie coraz lepiej Jest tam też piwonia, ale ma grzyba i ja raczej teraz wykopię, a w jej miejsce dosadzę kolejną hortensję...

Tawułę na razie zostawię, za nią przemawia to, że kwitnie na początku sezonu, kiedy ta rabata będzie jeszcze troszkę "łysa", bo i hortensje i trawy będą przycięte, a funkie dopiero będą pokazywać różki
Ana 08:48, 27 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aniu - dzięki Jesteś pierwsza! I dzięki Tobie zauwqażyłam, że zbliżam się do 400 ale to jeeeszcze 8 stronek przecież

Madzia - prawda że duet kosz-oleander nad wyraz udany??

Madżenko - to co? Kiedy wpadasz??? Ale wykraść Ci mojej Księżniczki nie pozwolę

Sebuś - bardzo bardzo, nie mogę doczekać się następnego!

Ania - a gdzie Ty znów fruwasz?? Zajęcia psotaram się zorganizowac

Ania chyab w przyszlym roku w wakacje księżniczka podrośnie

Oooo, Madżenko - notuję na wielkiej tablicy memo!! Nie wywiniesz się Kochana - w takim razie ja już czekam
Ana 08:50, 27 sie 2012

Mallwinko - już byłam, zobaczyłam, podziwiam i cieszę się, że zainspirowałam do zmian
betysia 09:23, 27 sie 2012

Anula zagladam w poszukiwaniu Twojej dobrej energii i ....moze nowych inspiracji do swojego tandemu!!!!
Slonecznego i owocnego tygodnia....
buziaki
papapa