Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To miejsce trzeba kochać

To miejsce trzeba kochać

kasia_c 20:31, 25 paź 2016

Jagodaa napisał(a)
Z mojego doświadczenia... sosny z biegiem lat zniszczą Ci ścieżkę. Mój sąsiad ma posadzone sosny, tylko trzy, metr od mojej granicy i można oszaleć z korzeniami na podjeździe. Ciągle wyciąganie kostki i wycinanie ogromnych korzeni, bo robią się takie wyboje, ze.można sobie zeby wybić nie patrząc pod nogi. Wiem, że zawsze z żalem rozstajemy się z pierwszymi prowadzonymi na działce drzewami, ale często bez radykalnych decyzji denerwują nas przez długie lata. Tak jaki piszesz, ogoloca się, pod nimi nic nie będzie chciało rosnąć, bo wiecznie będzie tam dywan z igieł. Ja szczerze niecierpie sąsiedzkich sosen i nawet myśleć nie mam co o Nowym podjeździe.

Tyle doświadczonych osób mi tu radzi i co ja mam zrobić. Najpierw chciałam usuwać, potem spodobał mi się pomysł Madzenki, teraz te korzenie. Boję się że mi ścieżkę zniszczą. Coraz większy mętlik.

Ale dziękuję za rady o tych korzeniach nie wiedziałam a to ważny argument
kasia_c 10:02, 26 paź 2016

Takie widoczki z niedzieli

Pod cisami marzy mi się żółta żurawka. Ale to może w przyszłym roku
kasia_c 10:10, 26 paź 2016

Rzeczywiście dużo igieł spada z sosen.

Jagodaa 16:35, 26 paź 2016

Kasia, wstawiłam u siebie fotki kostki.
beata_m 19:17, 26 paź 2016

kasia_c napisał(a)

Dziękuję. W sumie pierwszy. Murek powstał w zeszłym roku i posialiśmy trawniki. Z zeszłego roku są też hortensje limelight i vanilki. Reszta posadzona na wiosnę i potem

Kasia zatem ogromne wow kawał dobrej roboty mnie się bardzo podoba i bede sobie czasem zagladac do Ciebie
malkul 19:43, 26 paź 2016

kasia_c napisał(a)
Takie widoczki z niedzieli

Pod cisami marzy mi się żółta żurawka. Ale to może w przyszłym roku

te cisy to bym ci chętenie ukradła ciemną nocą ......
kasia_c 21:14, 26 paź 2016

beata_m napisał(a)

Kasia zatem ogromne wow kawał dobrej roboty mnie się bardzo podoba i bede sobie czasem zagladac do Ciebie

Dziękuję, ale tak sobie myślę że nie sztuką posadzić muszę nauczyć się o to dbać, rozpoznawać choroby i szkodniki, nawozić kiedy trzeba itp żeby tego nie zmarnować. Dlatego teraz czytam Wasze wątki, informacje o roślinach i się uczę.
kasia_c 21:17, 26 paź 2016

malkul napisał(a)

te cisy to bym ci chętenie ukradła ciemną nocą ......

Też mi się podobają. Jeden niestety padł po posadzeniu, ale Szmit dobra szkółka i oddali mi za niego pieniądze więc w przyszłym roku muszę jeden dokupić.
Ewik 21:22, 01 lis 2016

Trafiłam tu przypadkiem i zostaje, w murku jestem zakochana , mnóstwo moich ulubionych roślin .Zdecydowanie jestem za zurawkami w cisach
beata_m 08:02, 02 lis 2016

kasia_c napisał(a)

Dziękuję, ale tak sobie myślę że nie sztuką posadzić muszę nauczyć się o to dbać, rozpoznawać choroby i szkodniki, nawozić kiedy trzeba itp żeby tego nie zmarnować. Dlatego teraz czytam Wasze wątki, informacje o roślinach i się uczę.

to tak jak każdy z nas Kasia wiec trzymam kciuki żeby nam się udało