Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

BKosimkArt 23:04, 12 lip 2017

Ale ładnie się naprawdę roślinki rozrastają...
zoja 07:24, 13 lip 2017

sylwik69 napisał(a)
]
Hortensje ogrodowe bardzo mnie w tym roku zaskoczyły wielkością

Jestes pewna ze to ogrodowe?
Mi anabelle przypominaja
zoja 07:26, 13 lip 2017

Pospolitego krwawnika bym nie sadzila na rabacie bo on ekspansywny jest, a ten odmianowy tylko ciut mniej po roku bedziesz miala co dzielic
Poza tym w korzeniach krwawnika chyba mrowki lubia sobie gniazda robic.
Makusia 08:02, 13 lip 2017

Sylwia ależ Ty masz berberysów! Dopiero zauważyłam, że chyba bardzo lubisz te krzewy?
malgol 09:27, 13 lip 2017

Mi tez te hortensje wyglądają na Anabelki
Sylwia, wyobraż sobie,że mimo zapowiedzi swoich ani razu w tym sezonie nie byłam w Twoich okolicach ( i w moich trochę też : ). A tak chciałam wypić kawke w Twoim ogródku Jakos pogoda nie sprzyja moim letnim wyjazdom i może bliżej końca wakacji się uda.
A ja mam krzew malin i jakoś nie zagraża rozlogom innym roślinom.Rosnie samotnie.Może to jest taka odmiana nierozłogowa?
sylwik69 11:49, 13 lip 2017

Basia,także myślę o opaskach dla malin wkopanych w ziemię z blachy lub rury pcv / gdzieś to widziałam /
Zoja może faktycznie to Anabelki,dostałam jako sadzonki?
Marta, do berberysów nie pałam miłością ale coś w sobie mają zielonym na pewno zmienię miejsce,a czerwone... może wplotę między stipę...mam jeszcze dużo niezagospodarowanego terenu
Gosia,no bardzo żałuję,że się nie możemy spotkać,choć nadzieję wciąż mam jeśli będziesz,oczywiście zapraszam serdecznie! bardzo brakuje mi ogrodowego towarzystwa i nie tylko
malgol 11:53, 13 lip 2017

Jak tylko cos wyklaruje to na pewno dam Ci znać. Może np. na grzybki się wybiorę do puszczy Noteckiej to wtedy koniecznie Cię odwiedzę
sylwik69 12:01, 13 lip 2017

malgol napisał(a)
Jak tylko cos wyklaruje to na pewno dam Ci znać. Może np. na grzybki się wybiorę do puszczy Noteckiej to wtedy koniecznie Cię odwiedzę

Super grzyby już są !
zoja 12:08, 13 lip 2017

Sylwia niech się jeszcze ktoś wypowie w sprawie tych hotensji, ale jeśli to anabelle to wiosną będziesz mogła ciachnąć i więcej kwiatowych gałązek wypuszczą - bo one kwitną na tegorocznych (jak nie tniesz to mniej obficie) i największy plus - nie wymagają okrywania zimą i zawsze zakwitną
Macham
alis 12:11, 13 lip 2017

Też obstawiam Anabelle