Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 11:11, 30 mar 2020

Ola76 napisał(a)
Przeczytalam od deski do deski
Jestem pelna podziwu, ze ogarnelas jednoczesnie budowe/wykonczeniowke domu, zalozylas ogrod i jeszcze zmagalas sie z choraba meza. Wielki szacunek.
Masz piekny i zadbany ogrod. Bardzo podoba mi sie w przedogrodku i drzew Ci zazdroszcze.
Czego Ci nie zazdroszcze, to ogrodowo walka z opuchlakami, a zyciowo tej ciezkiej i w tej chwili zdrowotnie niebezpiecznej pracy.
pozdrawiam
Ola

Witaj w moich skromnych progach Ola nie wiem co napisać...zaskoczył mnie fakt,że chciało Ci się przeczytać cały mój wątek! nie uważam go za jakiś ciekawy...po prostu samo życie
A to życie mnie nie rozpieszcza,byłaby z tego niezła powieść! jeśli chodzi o ogród to próby trwają,to raczej wciąż zagospodarowywanie terenu niż tworzenie.Kupuję rośliny i rozmnażam,obserwuję jak u mnie rosną,daleko mi do ideału...ziemia byle jaka,teren trudny,wciąż się łudzę,że jestem bliżej celu
Ola76 11:45, 30 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

Witaj w moich skromnych progach Ola nie wiem co napisać...zaskoczył mnie fakt,że chciało Ci się przeczytać cały mój wątek! nie uważam go za jakiś ciekawy...po prostu samo życie
A to życie mnie nie rozpieszcza,byłaby z tego niezła powieść! jeśli chodzi o ogród to próby trwają,to raczej wciąż zagospodarowywanie terenu niż tworzenie.Kupuję rośliny i rozmnażam,obserwuję jak u mnie rosną,daleko mi do ideału...ziemia byle jaka,teren trudny,wciąż się łudzę,że jestem bliżej celu

Sylwia kazdy watek jest ciekawy. Przedstawia droge kazdej z nas do zrealizowania marzen
Nie trzeba spektakularnych rozwiazan popartych spektakularnym budzetem. Nasze zmagania i dylematy- glownie finansowe, tez sa wazne i urocze.
Czytam wlasnie watek Malkul. Jej ogrod jest nieziemski (podgladnelam w wizytowce ), a ja wlasnie jestem u niej na stronie, jak sadzila 44 cieniuskie trawki, zeby po latach, a nie od razu efekt byl spektakularny.
U nas tez efekt przyjdzie w swoim czasie
sylwik69 14:46, 30 mar 2020

Ola76 napisał(a)

Sylwia kazdy watek jest ciekawy. Przedstawia droge kazdej z nas do zrealizowania marzen
Nie trzeba spektakularnych rozwiazan popartych spektakularnym budzetem. Nasze zmagania i dylematy- glownie finansowe, tez sa wazne i urocze.
Czytam wlasnie watek Malkul. Jej ogrod jest nieziemski (podgladnelam w wizytowce ), a ja wlasnie jestem u niej na stronie, jak sadzila 44 cieniuskie trawki, zeby po latach, a nie od razu efekt byl spektakularny.
U nas tez efekt przyjdzie w swoim czasie

Bardzo Ci dziękuję za dobre słowaszkoda,że nie możemy się spotkać na kawie brakuje mi ostatnio towarzystwa "bratniej duszy",a taką w Tobie odkrywam
Malkul ma wspaniały ogród,wykonała naprawdę dobrą robotę i jej efekty zachwycają wiele osób!!!
sylwik69 14:51, 30 mar 2020

Korzystając z wolnego dnia,podzieliłam seslerie i rozsadziłam je na skarpie oraz zrobiłam sadzonki rozchodnika Matrona Zimny arktyczny wiatr przegonił mnie do domu
Ola76 16:04, 30 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję za dobre słowaszkoda,że nie możemy się spotkać na kawie brakuje mi ostatnio towarzystwa "bratniej duszy",a taką w Tobie odkrywam

Jestem zaszczycona
Magleska 16:18, 30 mar 2020

Sylwia podziwiam ,ze w takiej zimnicy chciało Ci się robić w ogrodzie

…..teraz, to każdy szuka zapomnienia jak tylko się da ...….co za czasy

ale za to jakie piękne zakupy trawkowe
Kokesz 16:58, 30 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

A to moje ostatnie zakupy podczas pobytu w Poznaniu. Turzyce oszimskie. Na Everillo miałam od dawna ochotę

Ale śliczne szczególnie Everillo zdradź na priv gdzie kupiłaś i po ile?
Szkoda, że przez wirusa nie można się spotkać
sylwik69 20:12, 30 mar 2020

Magleska napisał(a)
Sylwia podziwiam ,ze w takiej zimnicy chciało Ci się robić w ogrodzie

…..teraz, to każdy szuka zapomnienia jak tylko się da ...….co za czasy

ale za to jakie piękne zakupy trawkowe

Stwierdziłam,że lepsze to niż siedzenie w domu...w samo południe świeciło słońce i jeszcze było znośnie, a popołudniu padał śnieg!!
sylwik69 20:19, 30 mar 2020

Kokesz napisał(a)

Ale śliczne szczególnie Everillo zdradź na priv gdzie kupiłaś i po ile?
Szkoda, że przez wirusa nie można się spotkać

Renata to żadna tajemnica,oczywiście w Y..ca! po 18,90zł.Ceny zawrotne,ale sadzonki duże i ładne.Zawsze tam wstępuję to już mój nałóg roślin cała masa a jaki wybór traw! widziałam piękne cordyliny,jednak ceny zaczynały się od 45 zł wzwyż
Byłam też w Ogrodzie Botanicznym z synem teraz byłoby to już niemożliwe...ale chciałabym to miejsce zobaczyć w okresie kwitnienia! ilość nasadzeń robi wrażenie
sylwik69 20:22, 30 mar 2020