Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

sylwik69 18:14, 19 kwi 2020

kawa8002 napisał(a)
Susza będzie w całym kraju, ciągle o tym trąbią. Ja nie mam nawodnienia, tylko własne ujęcie. Mąż krzyczy, że za często podlewam, a nie wiadomo co z wodą. Cóż robić....?

Nie podlewać codziennie tylko 2 razy w tygodniu solidnie.Przekonałam się,że to dużo rozsądniejsze rozwiązanie,gdy biega się z wężem
Oby prognozy się nie sprawdziły i aby maj przyniósł upragniony deszcz
Katte 18:28, 19 kwi 2020

Hej zajrzyj do mnie wrzuciłam fotki z siania .
2019 3msc po siewie i 2020 z dzisiaj stan
sylwik69 18:38, 19 kwi 2020

Katte napisał(a)
Hej zajrzyj do mnie wrzuciłam fotki z siania .
2019 3msc po siewie i 2020 z dzisiaj stan

Dzięki już biegnę!
kasiab 20:18, 19 kwi 2020

Hej Sylwiu.... Normalnie mnie zaskoczylas z tą wiechlina w ilosci 30%... Ja chciałam trawe wykorzystywana do produkcji trawnikow z rolki a tam jej jest 15%.... Dlaczego tak musi być żeby była dobra?
Anda 20:31, 19 kwi 2020

Współczuje roboty przy trawniku i to jeszcze podczas suszy. U mnie też sucho. Niby zachmurzone a nawet kropla nie spadła.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ajka 23:00, 19 kwi 2020

sylwik69 napisał(a)

Po glebogrezarce

wow, jestem pod wrażeniem, my byśmy to chyba miesiąc robili
sylwik69 09:02, 20 kwi 2020

kasiab napisał(a)
Hej Sylwiu.... Normalnie mnie zaskoczylas z tą wiechlina w ilosci 30%... Ja chciałam trawe wykorzystywana do produkcji trawnikow z rolki a tam jej jest 15%.... Dlaczego tak musi być żeby była dobra?

Tak rekomenduje Danusia dopuszcza troszkę mniej....przeczytałam cały wątek o nawożeniu i sianiu trawnika.U mnie będzie sportowa odmiana,bo ja zamierzam po trawie chodzić,a w tych odmianach przeważnie jest tyle procent wiechliny i kostrzewy oraz życicy.Zastanawiam się jeszcze nad odmianą do stanowisk suchych...
kasiab 09:08, 20 kwi 2020

Dziękuję Sylwiu za informacje ja spróbuję z tą która mnie zachwyciła najwyzej będę później siala tą drugą
sylwik69 09:09, 20 kwi 2020

Anda napisał(a)
Współczuje roboty przy trawniku i to jeszcze podczas suszy. U mnie też sucho. Niby zachmurzone a nawet kropla nie spadła.

U mnie niebo bez chmurki,oj dostałam w tyłeczek narzuciłam sobie plan i wykonane!a w tygodniu mam mniej sił i czasu …
Ewa a jak Ty podeszłabyś jako profesjonalistka do tematu wzbogacenia ziemi pod trawnik??
Dolomit,obornik,kompost,próchnica odkwaszona,saletra wapniowa...obawiam się aby mi tych dobroci wiatr nie zwiał tumany kurzu! może wstrzymać całą akcję z trawnikiem i czekać na deszcz??
sylwik69 09:10, 20 kwi 2020

kasiab napisał(a)
Dziękuję Sylwiu za informacje ja spróbuję z tą która mnie zachwyciła najwyzej będę później siala tą drugą

A która Cię zachwyciła?