Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Roocika 16:05, 25 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Raczej kocią babcią

MartaCho 18:06, 25 maj 2020

A co to za nowy członek rodziny? przesłodziak!
Ty zamartwiasz się trawą, jak ja żywopłotem grabowy- bardzo, bardzo marnie startuje. Oby naszym roślinkom ta pogoda przypadła do gustu i niech rosną...
Katte 22:02, 25 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Kasia temat czarnoziemu rzekomego!!! już przerabiałam... na początku gdy przyjeżdżała wywrotka mokrej ziemi cieszyłam się,że taka piękna,czarna,żyzna,a gdy poleżała na słońcu okazała się być torfem,popiołem,suchym pyłem pieniądze wyrzucone i zmarnowane mogłam kupić za to tony obornika z korzyścią dla gleby..
Też rozważałam tą mieszankę trawy i trochę żałuję,że trochę jej nie wzięłam na południową stronę domu.Tam trawa będzie miała najciężej!Glina byłaby super !! ale nie mam dostępu,więc jeśli masz okazję zaopatrz się w glinę i mieszaj z rodzimą glebą,a będzie super efekt

Raczej nie torf , ale sporo było różnego pochodzenia korzonków i nawet ! Dwa pędraki trafiłam hehe więc jest jakiś cień że nie jest najgorsza .
Pożyczyłam glebogryzarkę, M dostał wytyczne i będzie mielił, pod spodem jest trochę gliny i jeszcze jej potem na wierzch trochę wrzucę to powinno trochę pomóc.
sylwik69 23:58, 25 maj 2020

Katte napisał(a)

Raczej nie torf , ale sporo było różnego pochodzenia korzonków i nawet ! Dwa pędraki trafiłam hehe więc jest jakiś cień że nie jest najgorsza .
Pożyczyłam glebogryzarkę, M dostał wytyczne i będzie mielił, pod spodem jest trochę gliny i jeszcze jej potem na wierzch trochę wrzucę to powinno trochę pomóc.

No to jak nic będzie piękny trawnik glina wzbogaci i będzie trzymać wilgoć
BasiaLT 20:39, 28 maj 2020

Jaka fajna kluseczka.
ajka 22:47, 28 maj 2020

sylwik69 napisał(a)

Malu

Jaki słodziak, gratuluję Widzę, że u ciebie pogoda też kapryśna U nas nawet nie ma jak trawy skosić, bo wciąż pada. A już jest po pas
sylwik69 20:38, 30 maj 2020

Pogoda kapryśna ale ogólnie bardzo mało deszczu założyłam namiot foliowy,posiałam trawę w części warzywnej i kombinuję z rabatą między brzozami.Posadziłam tam perovskię,stipę,szałwię,rozchodniki i rozplenice.
Od miesiąca podlewam trawniki,kupiłam zraszacz pulsacyjny i nie muszę stać z wężem w ręku fotki jutro,bo dziś padam ze zmęczenia.
Poza tym zwykłe prace porządkowe na rabatach i opryski bukszpanów,oraz na mszyce.Zaopatrzyłam się także w ekologiczny produkt na pędraki.Jutro będę opryskiwać ziemię w części warzywnej
Zakrecona 09:23, 31 maj 2020

U mnie lało w nocy porządnie Czekam na fotki.
Katte 13:47, 31 maj 2020

Hej , u mnie leje tak że jak poszłam na ogródek to prawie kalosze zostały ......hehehe .

Jutro pryskam Dursbanem ziemia porządnie zmokła i jeszcze ma padać , odwlekło się ale muszę zlać to robactwo.

sylwik69 20:03, 31 maj 2020