Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

anna_t 18:15, 30 lip 2019

U mnie też była ulewa A potem jak poszłam jeżówki sadzić to się okazało że 2cm mokre...
Margerytka40 18:38, 30 lip 2019

No to u mnie bardziej mokro
Bogdzia 21:21, 30 lip 2019

Margerytka40 napisał(a)
No to u mnie bardziej mokro

Asia wczoraj jak pisałas o deszczu to akurat byłam u Ciebie , u mnie jedynie pokropiło a dzis spadło 2mm deszczu czyli 2 litry na metr kwadratowy to wcale nie tak duzo ale jak cudnie padało , okna odsłoniłam by sie napatrzec.
21:23, 30 lip 2019
U mnie popadało wreszcie. Rabaty podlane
Magleska 21:28, 30 lip 2019

Asia .....Zaległości nadrobiłam
U mnie tez dziś popadało niby konkretnie ,ale jak przekopywałam nową rabatę ,to tylko na kilka cm mokro ,a dalej beton ....
Musiało by całą noc padać chyba
Monia81 21:31, 30 lip 2019

Asia fajny pomysł z tymi rozplenicami i rozchodnikami, obydwie roślinki bardzo lubię i zestawienia z nimi wyglądają efektownie a ciski na tą rabatę strzał w dziesiątkę... w sumie też tak kombinuję, żeby wcisnąć przy każdej rabacie coś zimozielonego, łyso nie będzie... buziaczki
eVka 21:55, 30 lip 2019

Podlało u nas po całego. Ziemia nasączona porządnie. Padało raz ostro raz lżej ok 6 godzin i cały czas kropi. Bosko!!!
Margerytka40 22:59, 30 lip 2019

Bogdzia napisał(a)

Asia wczoraj jak pisałas o deszczu to akurat byłam u Ciebie , u mnie jedynie pokropiło a dzis spadło 2mm deszczu czyli 2 litry na metr kwadratowy to wcale nie tak duzo ale jak cudnie padało , okna odsłoniłam by sie napatrzec.

No to chyba mnie więcej popadało a w WG prawie wcsle. Wyjeżdżałam do pracy, u nas kałuże a tu nic, suchutko. Cieszy ten deszcz bardzo
Margerytka40 23:06, 30 lip 2019

MonikA napisał(a)
U mnie popadało wreszcie. Rabaty podlane

To fajnie, deszczu nie zastąpi żadne podlewanie
Margerytka40 00:31, 31 lip 2019

Monia81 napisał(a)
Asia fajny pomysł z tymi rozplenicami i rozchodnikami, obydwie roślinki bardzo lubię i zestawienia z nimi wyglądają efektownie a ciski na tą rabatę strzał w dziesiątkę... w sumie też tak kombinuję, żeby wcisnąć przy każdej rabacie coś zimozielonego, łyso nie będzie... buziaczki

Dobrze, że w zeszłym roku sporo tych cisków wsadziłam sobie bo teraz są jak znalazł. Takie mikruski były a widzę, że fajnie zaczynają się wybierać. Na razie to jeszcze zbytnio swojej roboty nie zrobią ale tak liczę, że ze trzy latka i już będą fajniutkie. Zestaw rozplenice rozchodniki to przebój O. tak jak sesleria z szałwią. Sprawdzone i piękne zestawy