Moge tak Przed wykopaniem, porzadnie podlej kazda sztuke i wykop z jak najwiesza bryla ziemi. Mniejsze, wystajace korzenie tz siateczka, mozesz delikatnie podciac, nic im sie nie stanie. Po posadzeniu w donice lub miejsce docelowe, porzadnie podlewaj, tuje to wbrew pozorom pijaki Na poczatku potrzebuja systematycznego podlewania.
ja osobiscie do wszystkich irg mam sentyment, mnie bardzo rozweselaja wizualnie te czerwone koraliki zima. moglabyc tez irge coral beauty wypietrzyc. a jest zimozielona, ta urosnie pewnie nawet na betonie
No właśnie najbardziej mi tam te irgi pasują. W łódzkim parku widziałam duże okazy, piękne i kwitnące i owocujące. Trochę może za krzaczasto tam się zrobi ale wyjątkowo tam mi to pasuje. Chcę tam taki trochę busz malutki. Wypiętrzyć tzn podwiązać gałązki by rosły wyżej? Raczej postawię na zwykłe ale z ciekawości pytam
one z czasem maja chyba lekka tendencje do tego, ale mozna podwiazac albo podeprzec na kijku. albo ciac i nowe galazki juz wyzej rosna. widzialam takie krzaczorki wypietrzone na dobre 80 cm. u mnie irga puscila sie pionem po ogrodzeniu
Będziesz mieć ładne ogrodzenie. Miałam kiedyś jakąś irgę płożącą, rosła jak głupia i zajmowała coraz więcej miejsca a, że nie chciałam by się tak panoszyła więc ją podcinałam i faktycznie niektóre gałązki zaczęły bardziej w górę iść.