Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

jankosia 20:10, 14 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jankosiu to odcinek 598 Mai.Szkoda,że zwiedzać nie można,oj szkoda.

Jankosiu czy Ty mnie miałaś na myśli pytając o to czy się nie spotkałyśmy, czy Asię-Makadamię? Jeśli mnie to z pewnością się nie znamy bo mnie jeszcze na żadnym spotkaniu nie było.Ale mam nadzieję,że wkrótce to się zmieni

Ciebie oczywiście Mogę odpowiedzieć tylko "uff" bo mam twój wątek w obserwowanych, wchodzę tu od czasu do czasu, ale sądziłam że się znamy hihi A to się poznamy niedługo
Margerytka40 20:19, 14 lut 2017

Na pewno się poznamy Jankosiu,pewnie już niedługo. Nie mogę się doczekać
Nikita 23:33, 15 lut 2017

Asiu, no właśnie ja już rozmawiacie o spotkaniu....to gdzie ty byłaś jak cię nie było?!!! Myślałam, że się zobaczymy w Manufakturze... Mam nadzieję że na marcowym spotkaniu jednak będziesz.
Margerytka40 05:46, 16 lut 2017

Nikita

Siła wyższa niestety. Tak to jest jak się coś bardzo planuje
Na termin marcowy sprawdzałam akurat nie mam żadnego dyżuru więc mam nadzieję,że nadrobię.
Weź łopatę
makadamia 08:34, 16 lut 2017

Na bazie Twojego ostatniego rysunku wymyśliłam jeszcze dwie wersje:

więcej trawnika

i mniej trawnika

Oczywiście, możesz je zrobić na raty: najpierw pierwszą, a potem - jak uznasz, że masz za dużo trawnika - drugą.

Derenia wyprowadzić na wielopniowe i niech sobie rośnie w trawniku.

Żółte kółko to grujecznik, a zielone przy altanie - jabłoń Ola.

Jak wybierzesz wersję, to będziemy się mogli zastanawiać, co gdzie przesadzić
Nikita 09:08, 16 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Nikita

Siła wyższa niestety. Tak to jest jak się coś bardzo planuje
Na termin marcowy sprawdzałam akurat nie mam żadnego dyżuru więc mam nadzieję,że nadrobię.
Weź łopatę

Łopata trochę duża...głupio będę wyglądała...ale taką mała saperkę to mogę wziąć.
Eeeeee nie będzie tak źle...szybcikiem wiedzę przyswoisz.
Margerytka40 19:56, 16 lut 2017

Asiu,dla mnie stanowczo wersja druga choć nie pasuje mi ta rabata przy altanie . Ale chyba nie będziemy już nic zmieniać. Zdaję sobie sprawę jak trudno wpasować się w to co już jest . Ja w życiu nie poradziłabym sobie z tym sama. Dlatego niech tak zostanie. Myślę,że jest fajnie. Bardzo Ci dziękuję
Margerytka40 20:04, 16 lut 2017

Nikita napisał(a)

Łopata trochę duża...głupio będę wyglądała...ale taką mała saperkę to mogę wziąć.
Eeeeee nie będzie tak źle...szybcikiem wiedzę przyswoisz.

Nikita

Do automatycznego systemu nawadniającego jeszcze daleka u mnie droga ale warto zorientować się w temacie. Póki co zastanawiam się nad linią kroplującą na rabatach,które będą się tworzyć. Ta linia miałaby być na razie raczej ręcznie obsługiwana tzn.podłanczana pod wąż ogrodowy. Chyba tak się da?
makadamia 21:12, 16 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Asiu,dla mnie stanowczo wersja druga choć nie pasuje mi ta rabata przy altanie . Ale chyba nie będziemy już nic zmieniać. Zdaję sobie sprawę jak trudno wpasować się w to co już jest . Ja w życiu nie poradziłabym sobie z tym sama. Dlatego niech tak zostanie. Myślę,że jest fajnie. Bardzo Ci dziękuję

Ma dziwny kształt, prawda? Ale faktycznie nie wiedziałabym już, jak ją zmienić, zachowując resztę. Myślę że w rzeczywistości ten jej dziwaczny kształt nie będzie się rzucał w oczy, bo z żadnego punktu w ogrodzie nie będzie jej widać w całości.

Jeśli jednak ktoś ma na nią lepszy pomysł - be my guest
Margerytka40 21:28, 16 lut 2017

Też myślę że teraz na planie jest trochę odstająca od reszty ale nie wiem. Sama też próbowałam ją zmienić ale wtedy kiełbasiło mi się wszystko inne co moim zdaniem jest bardzo dobre.
Chyba już nic nie zmieniamy. Czasem może się okazać, że właśnie ta rabata będzie najlepsza. A może za jakiś czas jakiś pomysł jeszcze przyjdzie na to miejsce