Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Anda 22:03, 06 paź 2020

Asiu, spójrz na koło barw. Te trawy są bardzo ładne i dobralabym do nich jasno zielone rośliny. Heucherella ma wg mnie ładniejsze liście niż Heuchera.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:03, 06 paź 2020

https://zielonyogrodek.pl/i/images/8/4/9/dz0xMzc2Jmg9MTI5Mg==_src_80849-koo-barw-fot.-David-Zydd-Pixabay-spectrum-2721823.png
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 22:23, 06 paź 2020

A może zaczekaj z rewolucją na róże. Za rok wciąż będą kwitły o tej porze. W tej chwili róże to mikruski i dlatego wzrok skupia się na trawkach. Czasem trzeba dać czasowi czas.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kawa 12:28, 07 paź 2020

twój ogród to niesamowite miejsce
jak sobie przypomnę na początku twojego remontu a teraz to normalnie jestem pełna podziwu
dla pracowitości konsekwencji ręki i zmysłu do tworzenia

pięknie masz
Pszczelarnia 15:14, 07 paź 2020

MiluniaB napisał(a)
Nie mam pomysłu na te brązowe trawy. Kiedyś był na nie szał na O, a potem likwidowane. A u Ciebie one nie wymarzają?

Jakby Milunia pisała o mnie .

Miałam ich trochę. Trochę zostało.

Siostrzenica mała (lat 5) powiedziała "ciociu, czemu trzymasz uschnięte trawy?"

Były z ciemiernikami, zostały jeszcze pod judaszowcem bordowym

To bardzo charakterne rośliny, z pazurem.
mrokasia 15:32, 07 paź 2020

MiluniaB napisał(a)
Nie mam pomysłu na te brązowe trawy. Kiedyś był na nie szał na O, a potem likwidowane. A u Ciebie one nie wymarzają?

Te trawki dobrze wyglądają z kremowym, jasną morelą, jasnym karmelem (np. żurawką Marmelade albo kuklikami Mai Tai), śmietankowo-cytrynowym np. z różami w tym kolorze i jasnym niebieskim np. ja mam je z driakwią i bardzo lubię to zestawienie. Ale przede wszystkim muszą mieć albo obok siebie albo jako tło raczej jasną zieleń. Inaczej, szczególnie w masie mogą być przytłaczające.
Margerytka40 07:44, 08 paź 2020

Magleska napisał(a)
Asia ....dla mnie już fajnie wygląda ,jak rozbiłaś ten długi ciąg trawy ....

a przymierzałaś z seslerią jesienną -ona taka limonkowa ..... ?

Nie, nie próbowałam seslerii bo jakoś tak z różami mi nie gra ale może sprawdzę
Margerytka40 07:49, 08 paź 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu ,
Niechciała bym Cię urazić ,
i oczywiście mogę się mylić ,
ale trawy i żurawki ...
jakoś .... no wiesz

Aniu zaręczam, że trawy i żurawki to baaaardzo zgrany duet. Może nie w tym zestawie,który próbowałam ale zobacz np tu
Margerytka40 07:59, 08 paź 2020

Anda napisał(a)
Asiu, spójrz na koło barw. Te trawy są bardzo ładne i dobralabym do nich jasno zielone rośliny. Heucherella ma wg mnie ładniejsze liście niż Heuchera.

Będę próbować. Nie mam parcia na natychmiast. Róże też jeszcze nie pokazały całkiem swoich możliwości poza tym jeszcze kilka dojdzie i koloru b~dzieł więcej. Jest już lepiej po rozerwaniu tej brązowej plamy. Jak coś mi wpadnie w oko w szkółkach to będę próbować.
Margerytka40 08:03, 08 paź 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A może zaczekaj z rewolucją na róże. Za rok wciąż będą kwitły o tej porze. W tej chwili róże to mikruski i dlatego wzrok skupia się na trawkach. Czasem trzeba dać czasowi czas.

O to to. Tak też myślę. Już jest lepiej a póki co nie chce mi się na siłę kombinować. Poczekam