Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:29, 08 lut 2021

Roocika napisał(a)
Asiu, u nas w tej chwili -11 i strasznie wieje, zimno jest okrutnie, śniegu po kolana.
Ja też już bym chciała wiosny ale dlatego, że się martwię o rośliny, chciałabym wiedzieć czy przeżyją. Co ma być to będzie ale przypalony latem tulipanowiec chyba nie przeżyje...
Pozdrawiam serdecznie

No nie ciekawie jest. Podobno ma tak do jutra sypać. Dawno już takiej zimy nie było. Trzymam kciuki za Twojego tulipanowca. A może zrobi Ci niespodziankę
Margerytka40 11:31, 08 lut 2021

Nowa12 napisał(a)
Zazdroszczę ci bo na drogach masakra dzisiaj. 20 km na godzinę w śniegu. I sypie dalej a trzeba będzie jeszcze jakoś wrócić do domu .

Ja dziś mam szczęście choć niestety też wieczorem muszę wyjechać
Agatorek 12:15, 08 lut 2021

Chyba wszędzie jest podobna pogoda, czyli beznadziejna.
Wczoraj zostawiłam wodę psom zaraz przy drzwiach, bo mam taki „zaułek” i nie wieje. Nie chciałam, żeby im szybko zamarzła. To mi psotniki wylały tą wodę z wiadra i mam teraz lodowisko jak wychodzę z domu . Teraz przykryte śniegiem, więc jak o tym zapomnę, to się „przejadę”.

Ładne doniczki kupiłaś .
Wiolka5_7 12:25, 08 lut 2021

U mnie wieje i sypie od wczorajszego wieczora... masakra....ale chiciaż roślinki mają kołderkę... tylko ten zimny wiatr.. brrr..... ta zima będzie niezapomniana

Przyszłe 2 tyg. z mrozami,eh.... już by się pociachało co nie co
Świetne donice też planuję kupić na taras....

Margerytka40 12:59, 08 lut 2021

Aga

Oj to uważaj bardzo bo można sobie wielkie nieszczęście zafundować przy upadku. U mnie teraz już jakby mniej wieje. Chyba zaraz wyjdę choć trochę poodśnieżać

Wiolu

Z pierzynki śniegowej też się cieszę. Przy tych mrozach fajnie, że jest. No właśnie też mnie trochę już łapki swędzą. Chyba z tego wszystkiego posieję w domu jakieś kwiatki
anpi 13:15, 08 lut 2021

Mi tak brakuje zieleni i koloru, że zamówiłam zieloną kanapę i kupiłam czerwone tulipany do wazonu
A dziś tak mnie zawiało śniegiem, że nie mogłam otworzyć drzwi by wyjść z domu, to nie wychodzę! Przyjedzie eM z pracy to może mnie odśnieży...ha ha ha! A tak naprawdę to muszę wyjść garażowymi drzwiami i sama się odśnieżyć i wjazd bo zaspa już powyżej kolan i to on nie dojedzie za kilka godzin
Anda 13:52, 08 lut 2021

Zazdroszczę wam śniegu. U mnie mróz na golasa. Róże już zaczęły puszczać, bo mrozów nie było. Cebulowe na wierzchu. Teraz ma być -10. Aktualnie mam -1, ale w nocy ma być -8, jutro -10 i tak cały tydzień.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 14:13, 08 lut 2021

anpi napisał(a)
Mi tak brakuje zieleni i koloru, że zamówiłam zieloną kanapę i kupiłam czerwone tulipany do wazonu
A dziś tak mnie zawiało śniegiem, że nie mogłam otworzyć drzwi by wyjść z domu, to nie wychodzę! Przyjedzie eM z pracy to może mnie odśnieży...ha ha ha! A tak naprawdę to muszę wyjść garażowymi drzwiami i sama się odśnieżyć i wjazd bo zaspa już powyżej kolan i to on nie dojedzie za kilka godzin

Też się ratuję kwiatkami w wazonie i hiacyntami i wszelkimi innymi. Nawet M ostatnio jakiś bukiecik przywlókł czego bym się w życiu niespodziewała
Aniu u mnie pod samą bramą wjazdową też zaspa do kolan i mus było iść odśnieżać. Godzinkę pomachałam łopatą a resztę to już chyba z M. A ciągle pada
Kasya 14:15, 08 lut 2021

Wyjatkowo śnieżna ta zima, tylko niech mróz juz sobie pójdzie precz
Margerytka40 14:29, 08 lut 2021

Anda napisał(a)
Zazdroszczę wam śniegu. U mnie mróz na golasa. Róże już zaczęły puszczać, bo mrozów nie było. Cebulowe na wierzchu. Teraz ma być -10. Aktualnie mam -1, ale w nocy ma być -8, jutro -10 i tak cały tydzień.

U mnie mniejszych róż już prawie spod śniegu nie widać . Wszędzie biało. Też zapowiadają u nas jeszcze mrozy. Chyba do końca lutego mają być mniejsze lub większe.