Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Agatorek 12:40, 31 sty 2021

Wiem coś o tym . Jak zaczęłam kopać oczko, to nikt się nie spodziewał, ze skończę . No i nie skończyłam, ale to tylko dlatego, że woda naszła i nie zdążyłam dna wyrównać i zrobić schodków. Może w lato mi się uda.

Dopóki się czegoś nie zacznie, to ma się przerażenie w oczach . A jak coś się zacznie, to się robi, dopóki się nie skończy (niestety mój M jest w tej kwestii moim przeciwieństwem ).
Margerytka40 13:14, 31 sty 2021

Kasya napisał(a)

C.Grandiflorum to mój ulubiony bo „żelazny” rosnie szybko do góry
Purpureum nie znam ale pewnie tez fajny
Calsap rosnie bardziej na szerokosc
Tak przynajmniej u mnie

Wybierałam właśnie pod kątem wytrzymałości i szybkości wzrostu. Trochę ograniczała mnie dostępność w szkółce gdzie zawsze rodki kupuję. W sumie z tego mojego zestawu najbardziej się obawiam Azurro. Że Calsapy rosną w szerz bardziej to nawet lepiej bo trochę z przodu je chcę
Margerytka40 13:18, 31 sty 2021

Agatorek napisał(a)
Wiem coś o tym . Jak zaczęłam kopać oczko, to nikt się nie spodziewał, ze skończę . No i nie skończyłam, ale to tylko dlatego, że woda naszła i nie zdążyłam dna wyrównać i zrobić schodków. Może w lato mi się uda.

Dopóki się czegoś nie zacznie, to ma się przerażenie w oczach . A jak coś się zacznie, to się robi, dopóki się nie skończy (niestety mój M jest w tej kwestii moim przeciwieństwem ).

Mój teraz wkręcił się w ogród i robi o ile ma chwilę. Pewnie mobilizują go pochwały sąsiadów i znajomych. Jak tylko śniegi puszczą bierze się za altanę
Kasya 13:41, 31 sty 2021

Margerytka40 napisał(a)

Wybierałam właśnie pod kątem wytrzymałości i szybkości wzrostu. Trochę ograniczała mnie dostępność w szkółce gdzie zawsze rodki kupuję. W sumie z tego mojego zestawu najbardziej się obawiam Azurro. Że Calsapy rosną w szzerz bardziej to nawet lepiej bo trochę z przodu je chcę

Piekny jest jeszcze marie forty w kolorze buraka, pasuje do środka calsap
Margerytka40 14:52, 31 sty 2021

Na razie wystarczy. Zobaczę już po posadzeniu czy coś się zmieści. Docelowo chciałabym by dorosłe nie właziły na siebie więc odległości spore zostawię. Zamówiłam 10 sztuk.
Margerytka40 10:01, 08 lut 2021

Jak tam u Was zima? U mnie sypie, wieje i chyba nie mam na razie póki co odwagi by wyjść odśnieżać. Patrząc na długoterminowe prognozy wiosny nie widać. Siedzę w cieplutkim domku i przeglądam fotki z sezonu, robię zamówienia roślinne i różne inne ogrodowe. Między innymi zaklepałam już sobie wielki samochód kory. W zeszłym tygodniu przyszły donice na taras. Chyba zaczyna mnie już nosić
m_gocha 10:25, 08 lut 2021

Niezmordowana kobieto Nieustannie podziwiam
Pokaż donice
Roocika 10:35, 08 lut 2021

Asiu, u nas w tej chwili -11 i strasznie wieje, zimno jest okrutnie, śniegu po kolana.
Ja też już bym chciała wiosny ale dlatego, że się martwię o rośliny, chciałabym wiedzieć czy przeżyją. Co ma być to będzie ale przypalony latem tulipanowiec chyba nie przeżyje...
Pozdrawiam serdecznie
Nowa12 10:51, 08 lut 2021

Zazdroszczę ci bo na drogach masakra dzisiaj. 20 km na godzinę w śniegu. I sypie dalej a trzeba będzie jeszcze jakoś wrócić do domu .
Margerytka40 11:24, 08 lut 2021

m_gocha napisał(a)
Niezmordowana kobieto Nieustannie podziwiam
Pokaż donice

Donice nic takiego ale potrzebowałam na taras i spodobały mi się. Dwa takie komplety

Do tej pory spokojnie znosiłam ogrodowe bezrobocie ale już mi się teraz zaczyna dłużyć.