Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mirka 20:48, 29 wrz 2021

Margerytka40 napisał(a)

Ty też masz fajnie. Jakoś tak zawsze jest, że u innych jest zawsze ładniej

Wiem że tak jest ale pozytywnie zazdraszczam szerszej działki
Nasadzenia masz przepiękne i dojrzałam że dereń pod ogrodzeniem zaczyna się przebarwiać.
Pokaż go jak się całkiem przebarwi
Margerytka40 21:26, 29 wrz 2021

Agatorek napisał(a)
Jedno wielkie WOW!
Jestem pod mega wrażeniem. Bardzo dużo udało Ci się zrobić ostatnio

Pięknie jest, nawet na „roboczo”

Chciałabym skończyć tam do zimy. Przekopać do końca i wyściółkować. Sadzić będę wiosną. Jeszcze przemyślę nasadzenia
Margerytka40 21:27, 29 wrz 2021

Mirka napisał(a)

Wiem że tak jest ale pozytywnie zazdraszczam szerszej działki
Nasadzenia masz przepiękne i dojrzałam że dereń pod ogrodzeniem zaczyna się przebarwiać.
Pokaż go jak się całkiem przebarwi

Ciekawe czy się tak do końca wybarwi bo na razie dołem jakby
Gruszka_na_w... 21:46, 29 wrz 2021

Ależ perfekcyjnie wytyczone kanciki tych nowych rabat. Makadamia byłaby pod wrażeniem tych idealnych kół.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:04, 29 wrz 2021

Dawno nie byłam, ale trochę nadrobiłam, widzę Amazonia zdobyta
Margerytka40 22:12, 29 wrz 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ perfekcyjnie wytyczone kanciki tych nowych rabat. Makadamia byłaby pod wrażeniem tych idealnych kół.

Haniu staram się by plan Asi perfekcyjnie przenieść w rzeczywistość
Margerytka40 22:14, 29 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dawno nie byłam, ale trochę nadrobiłam, widzę Amazonia zdobyta

Prawie zdobyta, został kawałek gdzieś 2×3 i odtrąbię fanfary
Margerytka40 22:20, 29 wrz 2021

Tak sobie myślę, że chyba czas na zmianę nazwy wątku. Pewnie z nowym sezonem. Tylko jaka ta nazwa? Narzuca się "Po remoncie" ale tak trochę tego "remontu" mam już dosyć
Wiolka5_7 08:23, 30 wrz 2021

Margerytka40 napisał(a)

Za radą Iwonki posadziłam cisowy żywopłocik. Za nim hortki Bobo z bodziszkami a przed carex montana Raureif a w nich cisy na poduchy. W centrum dereń pagodowy.
Teraz chcę pozmieniać trochę za ścieżką bo mi nie pasuje a poza tym to chyba powinnam przenieść stamtąd hortensje ogrodowe bo znalazłam im lepsze miejsce. Tu robi się za sucho dla nich. Korzenie osik z sąsiedztwa narastają jak grzyby po deszczu i robią spustoszenie. Trochę się tym dołuję bo zupełnie nie wiem co tam dać, co tam da radę.

Piękne otoczenie ma teraz dereń pagodowy im mniej tym lepiej.. uwielbiam u Ciebie te plany roślin na rabatach

Na pewno wymyślisz coś fajnego, powodzenia !
Margerytka40 13:07, 30 wrz 2021

Wiolka5_7 napisał(a)

Piękne otoczenie ma teraz dereń pagodowy im mniej tym lepiej.. uwielbiam u Ciebie te plany roślin na rabatach

Na pewno wymyślisz coś fajnego, powodzenia !

No właśnie mnie mocno drażni jak tylko mam gdzieś nadziubdziane. Tam na tym kawałku za ścieżką tak teraz mam bo sadziłam w formie testu da radę czy nie. Teraz trzeba będzie zrobić ograniczenie