Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

TAR 13:27, 30 wrz 2021

łooo ale zmiany, zarąbiscie wyglada.

Deren boski wyroznia sie na tle calej reszty, dobry pomysl z posadzeniem go przy ciemnej zieleni. A to czerwone z tylu to kaliny czy trzmieliny?
Super wyszlo, porzadku zazdroszcze, ja nic nie zrobie jesienia. Bark mi wysiadl.
Margerytka40 19:48, 30 wrz 2021

TAR napisał(a)
łooo ale zmiany, zarąbiscie wyglada.

Deren boski wyroznia sie na tle calej reszty, dobry pomysl z posadzeniem go przy ciemnej zieleni. A to czerwone z tylu to kaliny czy trzmieliny?
Super wyszlo, porzadku zazdroszcze, ja nic nie zrobie jesienia. Bark mi wysiadl.

Tak to czerwone to kaliny. Siem zastanawiam czy je tam zostawić. W sumie latem ciemna zieleń, jesienią ta czerwień fajnie podkreśla tego derenia ale czy to nie za dużo wszystkiego?
Uuuu, kontuzji nie zazdroszczę. Ja ostatnio po kopaniu mocno odczuwałam kręgosłup. Na szczęście przeszło. Mam nadzieję, że to już jedna z ostatnich takich mocno obciążających prac
Kuruj się kochana
TAR 19:56, 30 wrz 2021

dzieki, rehabilituje sie

kaliny bym zostawila, ładnie urozmaicaja i ozywiaja miejscowe. a przeciez wiosna na bialo kwitna i tez pasuja, latem co innego tam gwiazdorzy lub bedzie gwiazdorzyc
Margerytka40 20:37, 30 wrz 2021

TAR napisał(a)
dzieki, rehabilituje sie

kaliny bym zostawila, ładnie urozmaicaja i ozywiaja miejscowe. a przeciez wiosna na bialo kwitna i tez pasuja, latem co innego tam gwiazdorzy lub bedzie gwiazdorzyc

Muszę je chyba tylko trochę zgrupować. Teraz są trochę za bardzo rozrzucone, przedzielone azaliami pomarańczowymi. Nie wygląda to tak, jak sobie myślałam, że będzie. Ogólnie te azalie i kaliny też mają tam pod górkę przez te wstrętne osiki. Latem ciągle tam sucho. Tylko, że nie chcę się ich pozbywać a innego miejsca nie wymyślę już chyba. Mogły by być na tej nowej rabacie ale tam znowu takie krzaczorki średnio pasują. Trudno, będę chyba podlewać
Alija 21:38, 30 wrz 2021

Margerytka40 napisał(a)
h

I poczynione zmiany na cypelku

Teraz myślę co zmienić by dopasować to co za i obok cypelka. I tak never ending story

Ależ u Ciebie zmiany, podziwiam i pomysły i realizacje. Cypelek obsadzony według planu, super.
No i jak to w ogrodzie, jedna zmiana, pociąga za sobą następną i końca nie widać.
Ślicznie u Ciebie. Pozdrawiam.
Margerytka40 08:00, 01 paź 2021

Alicjo
To miejsce z cypelkiem od dawna mnie drażniło. Za dużo tam się działo. Takie bardzo różnorodne rabaty z mnóstwem gatunków, kolorów to nie moja bajka. Przekonuję się o tym za każdym razem gdy tylko chcę trochę poszaleć. Wolę jak jest spokojniej, może nudno ale co tam. Takie duże plamy fajnie u mnie wyglądają. Lubię patrzeć na ogród jakby z daleka. Może to przez tę przestrzeń u mnie
MoniaF 11:18, 01 paź 2021

Margerytka40 napisał(a)

W tym miejscu można postawić ławeczkę i patrzeć godzinami na ten kadr. Pięknie! Jestem pod wrażeniem wielkości hakone, wspaniałe kępy.
Margerytka40 13:02, 01 paź 2021

Monia

W tym miejscu mam altanę(prawie mam bo pracę jeszcze trwają) więc będę patrzeć z niej właśnie
ElzbietaFranka 23:05, 02 paź 2021

Patrząc na te twoje wyczyny też nabrałam chęci do zmian bardziej do poszerzenia rabat.
Może się nie wpisuje ale zaglądam. Dużo zrobione z dobrym efektem. Widzę, że zmora jałowcowa zniknęła. Powodzenia

Pozdrawiam
Margerytka40 13:24, 03 paź 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Patrząc na te twoje wyczyny też nabrałam chęci do zmian bardziej do poszerzenia rabat.
Może się nie wpisuje ale zaglądam. Dużo zrobione z dobrym efektem. Widzę, że zmora jałowcowa zniknęła. Powodzenia

Pozdrawiam

Elu ja niestety mam tak samo. Bywam prawie na bieżąco w znajomych wątkach ale odzywać się już nie mam siły. Końcówka sezonu a ja uparłam się, że skończę kilka miejsc. Wieczorem padam
Jałowce, już zapomniałam o nich. Boziu kiedy to było
Fajnie, że poszerzasz rabaty, nowe miejsce będzie, nowe Cudne roślinki. Ja narzekam na ten swój areał ale nie wyobrażam sobie mieć mniejszy. Ciężko jest na początku jak przygotowywuję glebę, wydzieram darń ale za to sadzić można z rozmachem i w sezonie prawie bezobsługowo.
Pozdrawiam również Elu i miłej niedzieli. U nas dziś pięknie, idę przesadzać ogrodówki