Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 14:46, 10 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Podobno bardziej radę dają cisy- w ogrodzie. W kieszeni sieją raczej spustoszenie

No właśnie fajnie by było z cisowymi kulami ale ceny są makabryczne. Na razie dam sobie spokój z nimi,jak się kiedyś wzbogacę może to wymienię kuleczki,na razie obstawiam ...jeszcze nie wiem
ren133 14:48, 10 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)

No to chyba zacznę polowanie na kule. Fajnie by było z różnymi wielkościami tych kul. A trzymać się iglaków czy raczej bukszpany? Nie wiem co bardziej by tam dało radę.

Pewnie się wyklaruje jak zaczniesz poszukiwania ... na pewno różne wielkości ... inaczej nie widzę tego ... chociaż ze 3 rozmiary
makadamia 14:50, 10 kwi 2017

Asiu, będzie bardzo ładnie

Cisy vs bukszpany - każde ma swoje wady i zalety:
Bukszpany rosną szybciej i są tańsze niż cisy, za to cisy wystarczy strzyc raz w roku i nie łapią chorób.

przy czym można łączyć jedno z drugim. Dominika fantastycznie to robiła:
bukszpan z cisem
buksy z sosnami, berberysami, świerkami i innymi iglakami
Margerytka40 14:53, 10 kwi 2017

ren133 napisał(a)

Pewnie się wyklaruje jak zaczniesz poszukiwania ... na pewno różne wielkości ... inaczej nie widzę tego ... chociaż ze 3 rozmiary

No pewnie wezmę co znajdę ,bo na teraz nie umiem się zdecydować. Z resztą to raczej nie w tym sezonie,może tylko te śś przesadzę już na miejsce żeby bidulki już sobie rosły i masy nabierały bo jak patrzę na nie to szkoda mi ich trochę
Margerytka40 15:00, 10 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Asiu, będzie bardzo ładnie

Cisy vs bukszpany - każde ma swoje wady i zalety:
Bukszpany rosną szybciej i są tańsze niż cisy, za to cisy wystarczy strzyc raz w roku i nie łapią chorób.

przy czym można łączyć jedno z drugim. Dominika fantastycznie to robiła:
bukszpan z cisem
buksy z sosnami, berberysami, świerkami i innymi iglakami

No to się jeszcze okaże co to będzie bo chyba będę polować na docelowe wielkości. Jakoś w tym miejscu nie chce mi się czekać na efekt.

Dobre,bo śś u mnie mają po 60 góra 75cm ale liczę że bardzo szybko urosną.
anna_t 21:46, 10 kwi 2017

wow nadrabiam u Ciebie a ty kolejna rabate planujesz koło skończone?
Margerytka40 22:17, 10 kwi 2017

Koło się robi Aniu . Ta rabata tak trochę przy okazji bo gdzieś trzeba te śś upchnąć już na stałe bo szkoda mi ich jak w krzakach rosną. No niestety ja też tak mam ,że nie ruszę z A jak nie zrobię B itd. Wariacji można dostać,ale co tam.
Na koniec kwietnia mam zaplanowany wyjazd po derenie,szkoda tylko że one nie będą takie duże jakbym chciała,ok 150cm więc dużo mniejsze od tego który już rośnie. Trochę trzeba będzie poczekać na efekt.
Bogdzia 22:21, 10 kwi 2017

Byłam dzis u K mają około pół metrowe cisy po 16, 17 zł, może takie wsadz i poczekaj az podrosna.
anna_t 22:27, 10 kwi 2017

a te ścieżki robiłaś? bo niewiem wkońcu na co się zdecydowałaś

Bożenka a te cisy to taki grubaski rozkrzewione?czy jakieś fastigiaty?
Margerytka40 22:32, 10 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Byłam dzis u K mają około pół metrowe cisy po 16, 17 zł, może takie wsadz i poczekaj az podrosna.

Muszę zajrzeć do nich w takim razie. Miałam to zrobić po świętach ale chyba nie będę czekać. Potrzebne mi jeszcze świerki nidiformis.