Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

JoannaDe 18:10, 07 kwi 2017

makadamia napisał(a)
No to podziwiam Was dziewczyny, bo widzę że ja mam ogromny problem z wywalaniem roślin. A oddać nie bardzo mam komu.

A już w szczególności żal mi takich rozrośniętych, dużych roślin szkieletowych.
Chociażby tuje przy domu rodziców. Drapańce straszne, w dodatku jedna choruje i za parę lat pewnie padnie. Ale jak wywalę, to przez następne 20 lat głównym akcentem w moim ogrodzie będzie czerwony dach domu rodziców. I klops

Czerwony ładnie w ogrodzie wygląda

A tak na serio to też bym nie wywaliła. Ew już myślała co posadzić przed lub za żeby na przyszlosć wymienić.
Margerytka40 18:12, 07 kwi 2017

Jedną z takich roślin,którą kiedyś z radością wielką przyjęłam a teraz....tu cenzura mi nie pozwala napisać,jest podagrycznik. Właśnie znowu wyłazi i znów będę ryć żeby go wykopać,ciekawe ile razy jeszcze.
Kasya 07:10, 09 kwi 2017

Melduję się i wzdycham ....fajny duży ogród i miejsce na wszystko

Będę obserwować co robisz w ogrodzie
jolanka 10:05, 09 kwi 2017

Asiu, miło było zobaczyć na żywo osobę, która tak metodycznie planuje swój ogród. Ja też mam nadzieję na spojniejsze, dłuższe spotkanie. Pozdrawiam ciepło.: D
Gosiek33 11:39, 09 kwi 2017

No proszę, trochę wspólnego mamy ze sobą Dobrze było Cię poznać osobiście. Planujesz a też miewasz podobne problemy ze starymi drzewami. Będę śledzić Twoje poczynania
Nikita 13:43, 09 kwi 2017

No widzisz, Asiu, już teraz przypomina mi się twój ogród. To ten w "uszami myszki Miki" i ooooogromnym przechowalnikiem !!! No to teraz już jest jestem jak w domu.
Fajnie, że się spotkałyśmy i spędziłyśmy miło wczorajszy dzień. Aaaa...dziękuję, że byłaś moim "lusterkiem" podczas wyjeżdżania z parkingu...ha ha.

Margerytka40 napisał(a)
Podpowiedzcie mi proszę na jaki kolor pomalować domek Zośki. Straszy teraz bardzo bo jest taki buro nijaki. Zobaczcie

Asiu, myślę że fajnie by wyglądał domek pomalowany na szaro, a okiennice i balustrada na tarasie w kolorze niebieskim. Można też spróbować pomalować na niebiesko stelaż od huśtawki.
Buziaki przesyłam i czekam na ciebie u Bogdzi 27 maja.
Margerytka40 15:16, 09 kwi 2017

Kasya napisał(a)
Melduję się i wzdycham ....fajny duży ogród i miejsce na wszystko

Będę obserwować co robisz w ogrodzie

Ogród faktycznie duży,oj miałabyś pole do popisu. Ja jednak bardzo ograniczam gatunki.
AngelikaX 17:57, 09 kwi 2017

A ja bym domek machneła na szaro-biało lub szaro-grafitowo z dodatkiem pudrowego różu skoro to dla dziewczynki
Margerytka40 19:31, 09 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Asiu, miło było zobaczyć na żywo osobę, która tak metodycznie planuje swój ogród. Ja też mam nadzieję na spojniejsze, dłuższe spotkanie. Pozdrawiam ciepło.: D

Myślę Jolu,że będzie jeszcze nie jedna okazja na spotkanie. Z przyjemnością postaram się korzystać z takich okazji
Margerytka40 19:33, 09 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
No proszę, trochę wspólnego mamy ze sobą Dobrze było Cię poznać osobiście. Planujesz a też miewasz podobne problemy ze starymi drzewami. Będę śledzić Twoje poczynania

Miło mi będzie gościć Cię na moim wątku i na pewno będę zaglądać do Ciebie