Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 17:00, 07 kwi 2017

JoannaDe napisał(a)
Asia, melduję że zaglądam ale nie mam nic mądrego do napisania. Ja w ogole nie umiem odnaleźć się w tego typu planowaniach
Masz mądre głowy jako doradców to na pewno będzie pięknie

Cieszę się że zaglądasz
Ja też tak mam,że na papierze(monitorze)nie widzę nic. Muszę naocznie zobaczyć a i wtedy pomysły średnie. . Dlatego też się cieszę,że dziewczyny nie zostawiają mnie samej z tym moim zbiorem roślin maści wszelakiej.
JoannaDe 17:02, 07 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)

Cieszę się że zaglądasz
Ja też tak mam,że na papierze(monitorze)nie widzę nic. Muszę naocznie zobaczyć a i wtedy pomysły średnie. . Dlatego też się cieszę,że dziewczyny nie zostawiają mnie samej z tym moim zbiorem roślin maści wszelakiej.

Faktycznie masz zbiór ale masz też fajne rośliny. Na bank dasz rade z pomocą dziewczyn ładnie to rozplanować.

Mocno kibicuję
Margerytka40 17:08, 07 kwi 2017

Im dłużej jestem na forum tym bardziej przekonuję się do tego,że wszystkiego mieć nie można i coraz bardziej lubię minimalizm,może nie taki całkiem ale jednak. Jak tak dalej pójdzie bez żalu pożegnam mój rozczochrany ogród
JoannaDe 17:13, 07 kwi 2017

No misz masz roślinny to też nie moja bajka. Ogrodowisko wyrabia jednak inne spojrzenie na ogród.
Margerytka40 17:20, 07 kwi 2017

Ja jeszcze rok temu biłabym się o niektóre rośliny a teraz niekoniecznie. Dobrze,że to co da się przesadzić mam komu sprezentować
JoannaDe 17:32, 07 kwi 2017

Ja na szczęście nie mam wiele do stracenia.U mnie rośliny do wywalenia to takie których nikt nie zechce. Więc wywalam bez mrugnięcia okiem
Margerytka40 17:44, 07 kwi 2017

Ja cieszę się że ktoś weźmie choć zaraz przypominam sobie czasy jak to też brałam wszystko to co mi ktoś tam chciał dać. Teraz potrafię już nie wziąć lub nie kupić bo wiem że to mi nie pasuje do mojej koncepcji ogrodu. Do dziś z takich ofiarowanych roślin są takie,których pozbyć się nie mogę choć bardzo bym chciała.
makadamia 17:57, 07 kwi 2017

No to podziwiam Was dziewczyny, bo widzę że ja mam ogromny problem z wywalaniem roślin. A oddać nie bardzo mam komu.

A już w szczególności żal mi takich rozrośniętych, dużych roślin szkieletowych.
Chociażby tuje przy domu rodziców. Drapańce straszne, w dodatku jedna choruje i za parę lat pewnie padnie. Ale jak wywalę, to przez następne 20 lat głównym akcentem w moim ogrodzie będzie czerwony dach domu rodziców. I klops
Margerytka40 18:01, 07 kwi 2017

Takich dużych to też mi szkoda,sto razy analizuje za i przeciw i zazwyczaj wychodzi przeciw
JoannaDe 18:04, 07 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
Ja cieszę się że ktoś weźmie choć zaraz przypominam sobie czasy jak to też brałam wszystko to co mi ktoś tam chciał dać. Teraz potrafię już nie wziąć lub nie kupić bo wiem że to mi nie pasuje do mojej koncepcji ogrodu. Do dziś z takich ofiarowanych roślin są takie,których pozbyć się nie mogę choć bardzo bym chciała.

Jasne że lepiej jak ktoś weźmie i jeszcze radoche z tego ma. No ale czasami sie nie da. Wtedy mówi się trudno i płynie się dalej