Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 00:26, 28 maj 2017

Margarete napisał(a)

Cieszę się że miałyśmy okazję się spotkać dziś u Bogdzia i poznać osobiście.
W twoim ogrodzie byłam już kilka razy - teraz przyjdzie czas by obejrzeć twój wątek i poczytać dokładniej.
Pozdrawiam i dziękuję za miło spędzony wspólnie czas
Buziaki dla Zosi !

Ja również cieszę się że się spotkałyśmy. Mam nadzieję że jeszcze nie raz nadarzy się taka okazja. To bardzo miło spędzone chwile. Zosię oczywiście ucałuję,choć już śpi. Dziękuję
Margerytka40 00:40, 28 maj 2017

Ogólnie dziękuję wszystkim obecnym u Bogdzi za ciepłe przyjęcie i na prawdę fajne chwile. Jeszcze tylko muszę zorientować się dokładnie kto jest kim bo w natłoku wrażeń wszystko się miesza.
Bogdzia 07:19, 28 maj 2017

Po święcie Zosi szybko się zorientujesz.Miłego dnia.
Margerytka40 14:24, 29 maj 2017

MirellaB napisał(a)
A ja mam obornik granulowany, a gnojówki z pokrzyw nie robię, bo byśmy nie znieśli tego zapachu

Ja też na razie granulat ale właśnie załatwiła sobie tysięcy,naturalny i całą jestem happy.
Na dodatek mogę brać kiedy chcę i ile chcę za free . Już widzę te worki w samochodzie i czuję ten zapach,pewnie za tydzień pojadę po pierwszą dostawę.
Margerytka40 14:28, 29 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Po święcie Zosi szybko się zorientujesz.Miłego dnia.

Mam nadzieję Bożenko. A dzień był bardzo miły. Uroczystość super się udała. Wszyscy tzn komunistka,rodzice i goście zadowoleni a ja dziś ładuję akumulatory po tych przeżyciach i emocjach.
Makusia 16:10, 29 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja też na razie granulat ale właśnie załatwiła sobie tysięcy,naturalny i całą jestem happy.
Na dodatek mogę brać kiedy chcę i ile chcę za free . Już widzę te worki w samochodzie i czuję ten zapach,pewnie za tydzień pojadę po pierwszą dostawę.

Radość z obornika- bezcenna
AnkaK 22:03, 30 maj 2017

Fajnie, że wszyscy zadowoleni. Zazdraszczam obornika, mnie się skończyło źródło.
Tylko na Ogrodowisku wszyscy rozumieją radość z kupy ☺
Zrobiłam gnojówkę z pokrzyw - czuć moc! Nie wiem co gorsze - pokrzywy czy obornik.
Margerytka40 22:08, 30 maj 2017

Makusia napisał(a)

Radość z obornika- bezcenna

Marta,nic dodać nic ująć.
Margerytka40 22:12, 30 maj 2017

AnkaK napisał(a)
Fajnie, że wszyscy zadowoleni. Zazdraszczam obornika, mnie się skończyło źródło.
Tylko na Ogrodowisku wszyscy rozumieją radość z kupy ☺
Zrobiłam gnojówkę z pokrzyw - czuć moc! Nie wiem co gorsze - pokrzywy czy obornik.

U mnie jeszcze z tydzień i też unosić się będzie ten gnojówkowo pokrzywowy aromat
Musimy biegiem zrobić jeszcze z jedną komorę kompostownika żeby było gdzie to złoto przerabiać.
Margerytka40 22:20, 30 maj 2017

Dziś miałam jeszcze jedną radochę. Okazało się,że chyba napewno ukorzeniło mi się sporo sadzonek lawendy. Wsadziłam tak od niechcenia jak obcinałam wiosną. Dziś patrzę a tam jakieś nowe przyrosty. Odkopałam delikatnie jedną a tam korzenie już całkiem duże. Bardzo się cieszę bo to bardzo ładna odmiana,nie wiem jaka ale podoba mi się . Pewnie z 15 sadzoneczek będzie. Żałuję,że więcej nie wsadziłam.