Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 21:45, 28 cze 2017

anbu napisał(a)
Super te hosty w kółeczku

Dziękuję,pomalutku może doprowadzę mój ogród do takiego ,że będzie mi się podobał. Wiele jeszcze zmian będzie ,oby tylko sił starczyło
Margerytka40 21:49, 28 cze 2017

asiak napisał(a)
A u mnie ani kropli deszczu...
Asiu, hosty fajnie wyglądają, też pomyślę o nich pod drzewkami

No widzisz a u nas wody już nadmiar. Dobrze ,źe te burze chociaź w miarę lagodne. Hosty ślicznie wyglądają w cieniu. Brakowało mi tam takiego rozjaśniacza.
anna_t 21:58, 28 cze 2017

Asia zmiany będą przeogromne, co się w sumie zadziało ze tak Cie naszło?
Margerytka40 22:12, 28 cze 2017

anna_t napisał(a)
Asia zmiany będą przeogromne, co się w sumie zadziało ze tak Cie naszło?

Wiesz jak to jest jak robisz, robisz i ciągle to nie jest to ,co by się chciało? Doszłam do takiego etapu że albo zupełnie wszystko zmienię albo nic już nie będę robić i niech wszystko szlag.

Teraz chcę zupełnie inny ogród niż mam. Pewnie nie wszystko da się zmienić bo drzewa już stare i szkoda no i finansowo nie zawsze na wszystko mogę sobie pozwolić ale też nie chcę od razu. Zobaczymy co się uda.
anna_t 22:16, 28 cze 2017

ale super że masz pomoc męża, odczuwa się ze jest Ci bardzo pomocny. mój to robi zawsze z niechęcią
Gruszka_na_w... 22:23, 28 cze 2017

Robót przy jałowcach nie zazdroszczę. Dobrze, że choć część już za Wami. U mnie pierwszy raz od 5 lat są owoce na dereniach jadalnych. Cieszę się jak głupia.
Hosty świetny efekt świetlny dają.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AngelikaX 22:35, 28 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

A u nas leje od 15 z przerwami ale za to intensywnie i całą noc padało.

Dziękuje dotarł deszczyk...
Margerytka40 22:39, 28 cze 2017

AngelikaX napisał(a)

Dziękuje dotarł deszczyk...

Chcesz,masz
Margerytka40 22:47, 28 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Robót przy jałowcach nie zazdroszczę. Dobrze, że choć część już za Wami. U mnie pierwszy raz od 5 lat są owoce na dereniach jadalnych. Cieszę się jak głupia.
Hosty świetny efekt świetlny dają.

Niestety to najgorsze jeszcze do zrobienia a my po ostatnim podchodzimy do tego jak pies do jeża. Kiedyś jednak trzeba będzie to zrobić. Szybko kiedys bo jesienią chcemy posadzić żywopłot i brzozy.
Ja mam zamiar dereniówkę zrobić,mam nadzieję że nie opadną śliweczki. Trzeba podlewać ,bo jak sucho to opadają.
Podoba mi się ten efekt o taki mi chodziło.
Margerytka40 23:05, 28 cze 2017

anna_t napisał(a)
ale super że masz pomoc męża, odczuwa się ze jest Ci bardzo pomocny. mój to robi zawsze z niechęcią

Jak przyprowadziłam się do M to była zapuszczona działka a tam gdzie jest ogród rosły kartofle albo zboże. Pod oknami leżała sterta gruzu. Od tego czasu wiele się zmieniło i to głównie moja zasługa. Myślę że M to docenia. Czasem marudzi i narzeka ale w końcu zrobi to o co proszę.

Ostatnio stwierdził że wymyślam bo zachciało mi się żywopłotu,że może zostawić te jałowce a kilka dni później sam pytał w szkółce o derenie na żywopłot,czy będą