Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 20:23, 28 cze 2017

ryska napisał(a)
Teraz już nie pada ale podlało porządnie. Najpierw w nocy, potem koło 15 i jeszcze przed 18

Już straciłam rachubę ile razy padało. Za każdym razem ulewa dokładna. Wszędzie pełno wody.
Margerytka40 20:26, 28 cze 2017

JoannaDe napisał(a)
Leje jak z cebra.Miałam zaplanowaną walke z chwastami a tu kicha. W tym tempie to się z połową zaplanowanych prac na ten sezon nie wyrobię.

Miskant cuudny. Bardzo lubię te trawska

Dziwna ta pogoda w tym sezonie. Też z niczym nie wyrabiam.

Widziałaś cisa?
Margerytka40 20:28, 28 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Asia u nas w nocy spadło 7 wiader na metr kwadratowy a jeszcze zapowiadają na dzis 4 ale moze nie bedzie az tyle.

Oby nie było bo przestaje mi się to podobać
AnnaCh 20:41, 28 cze 2017

U mnie też co chwilę leje i to tak ostro. Chlupie mi trawnik, ale z drugiej strony było bardzo sucho.
JoannaDe 20:43, 28 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Dziwna ta pogoda w tym sezonie. Też z niczym nie wyrabiam.

Widziałaś cisa?

To przybij piątke w tym niewyrabianiu

A gdzie cis gdzie?Nie widziałam. Net mi tak chodzi że cofnięcie się o kilka stron zajmuje wieki. Ale idę szukać

Edit: no przecież czytałam tą stronę a cisa nie widziałam. Pewnie mi sie zdjęcie nie otworzyło.

Nie wyszło źle. Myślałam ze gorzej będzie. Co do pytania czy ciąć to ja bym zrobiła tak. Jeśli boczne gałązki wystają za planowany, przyszły kształt to bym ciachnęła. A jeśli nie, to zostawiła w spokoju i dopiero w nastepnym sezonie(marzec?) skróciła każdą gałązkę z osobna.
Margerytka40 20:53, 28 cze 2017

Udało mi się skończyć,no może nie zupełnie bo jeszcze muszę wybrać piasek do końca obok tej rabaty. Kiedyś była tam piaskownica i postanowiłam już ją zlikwidować bo Zocha wyrosła już z takich zabaw. Trochę już rzuciłam dziś po rabatach tego piasku żeby rozluźnić moją ziemię. Została jeszcze kupeczka ale po tych deszczach nie chce mi się teraz w tym błocie babrać.

Margerytka40 20:59, 28 cze 2017

JoannaDe napisał(a)

To przybij piątke w tym niewyrabianiu

A gdzie cis gdzie?Nie widziałam. Net mi tak chodzi że cofnięcie się o kilka stron zajmuje wieki. Ale idę szukać

Edit: no przecież czytałam tą stronę a cisa nie widziałam. Pewnie mi sie zdjęcie nie otworzyło.

Nie wyszło źle. Myślałam ze gorzej będzie. Co do pytania czy ciąć to ja bym zrobiła tak. Jeśli boczne gałązki wystają za planowany, przyszły kształt to bym ciachnęła. A jeśli nie, to zostawiła w spokoju i dopiero w nastepnym sezonie(marzec?) skróciła każdą gałązkę z osobna.

Tak chyba zrobię. Na razie nie będę ruszać. To ten najlepszy Asiu. Jeszcze dwa tak ciachnęłam i one jakby gorsze. Dużo suchych gałązek mają. Jutro muszę je poczyścić.
Margerytka40 21:03, 28 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
U mnie też co chwilę leje i to tak ostro. Chlupie mi trawnik, ale z drugiej strony było bardzo sucho.

Ja też cieszyłam się z deszczu bo fajnie podlał ale teraz mogłoby już przestać. Jutro podobno też burze i deszcz.
anna_t 21:05, 28 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Udało mi się skończyć,no może nie zupełnie bo jeszcze muszę wybrać piasek do końca obok tej rabaty. Kiedyś była tam piaskownica i postanowiłam już ją zlikwidować bo Zocha wyrosła już z takich zabaw. Trochę już rzuciłam dziś po rabatach tego piasku żeby rozluźnić moją ziemię. Została jeszcze kupeczka ale po tych deszczach nie chce mi się teraz w tym błocie babrać.

ale ładnie!
AnnaCh 21:13, 28 cze 2017

Bardzo fajnie wygląda to kółeczko z hostami pod drzewkiem